Toimitus kotiovellesi 3-4 arkipäivässä Pohjoismaiden suurimmasta eläinkaupasta!

filter
Hiilidioksidi akvaariossa
CO2 tai hiilidioksidi, kuten sitä kutsutaan, on tärkeä kasvin ravinne. Ilman hiilidioksidia kasvit eivät voi luoda fotosynteesiä, joka on ensimmäinen askel pitkässä prosessissa, joka auttaa kasvia kasvamaan. Hiilidioksidia tuottavat akvaariossa normaalisti kaikki elävä eli kalat, pohjaelävät ja bakteerit.  Hiilidioksia liukenee veteen myös huoneilmasta. Jos akvaarion muut arvot ovat hyviä, mutta kasvit eivät näytä kasvavan kunnolla, vaikka ovat muuten terveen näköisiä, voi ongelma johtua liian vähäisestä hiilidioksidin saannista. Puutetta esiintyy etenkin akvaarioissa, jossa on vähän kaloja mutta paljon kasveja. Hiilidioksidia voi olla akvaariovedessä myös haitallisen paljon. Hiilidioksidiarvoja kannattaakin seurata mittaamalla. Sopiva arvo on 10 – 30 mg / l . Kalat eivät tarvitse hiilidioksidia, mutta suurempi kuin 35 mg / l hiilidioksidipitoisuus on haitallista kaloille. Yli 60 mg / l on jo erittäin myrkyllinen pitoisuus kaloille, sillä se estää kalojen hapen saannin. Siksi hiilidioksidia ei pitäisi koskaan lisätä akvaarioveteen ilman hyvää syytä. Jos akvaariosi hiilidioksidipitoisuus on korkealla, sitä saa laskettua voimakkaalla vedenkierrolla ja ilmapumpulla. Mittauksen voi suorittaa, jos tietää akvaarion karbonaattikovuuden (KH) ja pH:n.  Kasvit, jotka eivät saa tarpeeksi hiilidioksidia, alkavat käyttää hiilidioksidin sijasta hiiltä karbonaateista ja bikarbonaateista. Tämä näkyy yleensä KH- ja pH-arvoissa. Huomaa kuitenkin, että akvaariossa käytetyt mineraalit, lannoitteet tai fosfaatit saattavat vääristää tuloksia. Akvaarion tehokas valaistus lisää akvaarion hiilidioksiditarvetta. Jos akvaariovedessä on vähän hiilidioksidia, se edesauttaa levien kasvua ja siksi hitaasti kasvavat kasvit saattavat jäädä levien jalkoihin, ellei hiilidioksidia lisätä akvaarioon.

Täydellinen CO2 setti
Monet akvaarioharrastajat jättävät lisäämättä hiilidioksidia akvaarioon, jotta kustannukset eivät kasvaisi liian suuriksi, sillä kunnon hiilidioksidisysteemi on arvokas sijoitus. Zoopermarketin valikoimasta löydät myös edullisia vaihtoehtoja hiilidioksidipitoisuuden lisäämiseen. Meillä on pienille akvaarioille tarkoitettuja CO2-settejä sekä erilaisia diffuusoreita, jotka jakavat hiilidioksidikuplia pieninä annoksina akvaarioon. Pienikin annos hiilidioksidia voi edistää kasvien kasvua huomattavasti. CO2-setti on helppo asentaa, käyttää ja ylläpitää. CO2-setillä voit säädellä hiilidioksidipitoisuutta tarkasti ja vakaasti. Huomaa myös, että voit tilata täyttöpakkaukset laitteeseen Zoopermarketista ja ne toimitetaan sinulle nopeasti. Näin akvaariokasviesi ei tarvitse olla kauaa ilman hiilidioksidiannostaan.


Kasvata kauniita akvaariokasveja
Haaveiletko kauniista kasviakvaariosta, jossa on paljon kukoistavia ja terveitä kasveja. Voit päästä parhaaseen lopputulokseen säätelemälla akvaarioveden hiilidioksidipitoisuutta. Niin kuin kalat myös kasvit tarvitsevat ravintoa ja huolenpitoa. Suosittelemme, että seuraat akvaarion ravinnepitoisuuksia säännöllisestti ja lisäät akvaarioon tarvittaessa hiilidioksidia, typpeä, fosforia, rautaa jne. Näin saat aikaan parhaat edellytykset akvaariokasvejen kasvulle. Jotta kasvit kasvaisivat optimaalisesti, sen pitäisi saada ravinnetta. Yksi tärkeimmistä ravinneaineista on hiilidioksidi. Kasvi voi olla tyytyväinen siihenkin mitä saa kaloilta ja bakteereilta, mutta se ei välttämättä riitä takaamaan rehevää kasvua. Onko akvaariosi hiilidioksiditaso oikea, mutta kasvit näyttävät silti surullisilta? Se voi johtua, jonkin toisen ravinneaineen puutteesta. Kasveille hyviä ravinneaineita ovat typpi, fosfori, rauta ja mangaani. Nämä aineet imeytyvät kasviin juurien ja lehtien kautta. Voit tilata kasviravinnetta myös Zoopermarketista, joko nestemäisessä tai kapselimuodossa. Ole kuitenkin varovainen, ettet lisää liikaa lannoitetta akvaarioosi, sillä se saattaa aiheuttaa akvaarioosi leväongelmia.  Kun akvaariokasvit eivät ehdi imeä kaikkea ravinnetta vedestä, saavat levät siitä kasvuvauhtia. Kun hiilidioksidi imeytyy kasviin se jakautuu ja kasvi ottaa happea

Miksi hiilidioksidi on tärkeää
Kuten aiemmin jo mainittiin, hiilidioksidi on kasvien tärkein ravintoaine, eivätkä kasvit voi toteuttaa fotosynteesiä ilman sitä. Hiilidioksin puute johtaa kasvien kuolemaan. On monia erilaisia menetelmiä ja tuotteita, joilla voi lisätä akvaarion hiilidioksidipitoisuutta. Kaikki akvaariokasvit eivät tarvitse lisättyä hiilidioksidia, sillä akvaariokalat ja muut akvaarion elolliset tuottavat jonkin verran hiilidioksidia. Jos akvaariokasvisi ovat esimerkiksi Tropican helpon luokan kasveja, ei hiilidioksidin erillinen lisääminen akvaarioon ole välttämätöntä. Itsestäänselvästi kasvit voivat hyötyä lisätystä hiilidioksidista, mutta helppohoitoiset kasvit kasvavat kyllä ilmankin hiilidioksidilisiä. Jos akvaariossasi on Tropica kasveja keskitason tai vaikean tason luokista, on akvaarioveden CO2 –pitoisuuden seuraaminen ja hiilidioksidin lisääminen tarpeen vaatiessa edellytys kasvien optimaaliselle kasvullel. Monet akvaarioharrastajat ovat myös huomanneet, että akvaario tarvitsee lisättyä hiilidioksidia käynnistysvaiheessa ja heti sen jälkeen. Suosittelemme, että lisäät akvaarioon hieman hiilidioksidia heti alusta lähtien. Sen voi tehdä vaivattomasti käyttämällä hiilidioksidilaitetta, joka annostelee hiilidioksidia tasaisesti akvaarioon. Jos sinulla on paljon akvaariokasveja akvaariossa, on suositeltavaa auttaa kasveja pysymään terveinä ja kukoistavina lisäämällä hiilidioksidia. Kasvit, jotka tarvitsevat suuria määriä hiilidioksidia, eivät viihdy akvaariossa, jossa ei ole lisättyä hiilidioksidia. Ne eivät kasva juuri lainkaan ja voivat kehittää ruskeita lehtiä. Kasvit voivat myös kuolla, jos hiilidioksidia ei ole vedessä tarpeeksi. Siksi suosittelemme, että otat selvää akvaariokasviesi hiilidioksiditarpeesta ja lisäät hiilidioksidia akvaarioosi kasvien tarpeiden mukaisesti. Zoopermarketista voit tilata useiden eri valmistajien hiilidioksidilaitteita. Yhteistä näille laitteille on se, että ne tulevat tunnetuilta akvaariovalmistajilta, joidenka tiedetään valmistavan laajasti akvaariotekniikkaa akvaarioihin. Kokeile esimerkiksi Tropican CO2 –diffuusoria tai JBL Proflora lannoitelaitteistoa. Jos sinulla on hiilidioksidia tasaisesti jakava laitteisto, on tärkeää, että suljet sen yöksi. Hiilidioksiditaso voi myös nousta liian korkeaksi, sillä seurauksella, että kalat sairastuvat tai jopa kuolevat. Meillä on laaja valikoima hiilidioksidipitoisuuden mittaamiseen ja ylläpitämiseen sopivia ratkaisuja. Ellet ole varma, millainen hiilidioksidilaitteisto sinulle sopisi parhaiten, voit kysyä neuvoa asiakaspalvelustamme.


Kysymykset ja neuvot
Jos tarvitset neuvoja akvaarion pumppuihin ja suodattimiin liittyvissä kysymyksissä, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessaasiakaspalvelu@zoopermarketti.fi Meidän henkilökunnastamme löytyy monia kokeneita akvaarioharrastajia, joita voimme konsultoida kiperissä kysymyksissä. Asiakaspalvelumme vastaa kaikkiin kyselyihin 24 tunnin kuluessa arkipäivinä.  


Löydä oikeanlaiset akvaariokasvit helposti
Jotta löytäisit oikeantyyppisen akvaariokasvin mahdollisimman helposti, olemme jakaneet akvaariokasveja luokkiin ominaisuuksien, kasviryhmän, valontarpeen, pH:n, lämpötilan, kasvunopeuden, alkuperämaan ja vaikeusasteen mukaan. Näin voit helposti rajata kasveista pois sellaisia, mitkä ei sinun tarpeisiisi ole sopivia. Huomaa myös, että joitakin kasveja myydään viiden kappaleen nipuissa, jotta saat tuuheamman kokonaisuuden akvaarioosi. Voit näin valita akvaarioosi sellaisia kasveja, jotka eivät välttämättä tarvitse lisähiilidioksidia pysyäkseen kunnossa. Jos haluat haastetta akvaarioharrastuksellesi, voit valita vaikean tason akvaariokasveja, jotka vaativat erityistä tarkkuutta niiden hoidossa. Tällöin myös hiilidioksidilaitteiden hankinta tulee ajankohtaiseksi.

Akvaarion testisetit edullisesti
Jokaisen akvaarionomistajan tulisi testata akvaarioveden laatua säännöllisesti. Huonot vesiarvot ovat merkkejä siitä, että akvaarion biologinen tasapaino on häiriintynyt ja että akvaariojärjestelmä ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä voi tarkoittaa lisääntyvää levien kasvua, sakeaa akvaariovettä, kuolleita akvaariokasvien lehtiä ja kalojen hapenpuutetta. Testaamalla akvaarioveden laatua voidaan ajoissa havaita mahdolliset poikkeamat ja siten välttää pysyviä vaurioita. Kaloilla on kaikki hyvin, kunhan vain vedenlaatu on kohdillaan. Zoopermarketista löydät monenlaisia testisettejä, joilla voit testata akvaarioveden laatua yksinkertaisesti mutta tarkasti. Saat selville tärkeimmät veden parametrit kuten pH-, kalium-, nitraatti-, fosfaatti-, kalsium- ja magnesiumarvot. Myymämme testit soveltuvat niin makeanveden kuin suolaisenveden akvaarioihin. 


Tuotteiden toimitus Zoopermarketista
Kun tilaat akvaarionhoitotuotteet Zoopermarketista, toimitamme ne kotiovellesi 2-5 arkipäivässä. Jos et ole kotona toimituksen saapuessa, voidaan paketti jättää ennalta sovittuun paikkaan. Meille on tärkeää, että toimitus sujuu hyvin ja siksi pakkaammekin tavaramme huolella, että ne selviäisivät ehjänä pitkän matkan luoksesi. Haluamme toimittaa kaikki tuotteet niin nopeasti kuin mahdollista.    
 

Asiakaspalvelu:
Auki arkisin 11.00 – 15.00
Puhelin: 09-42452166
sähköposti: asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi

Käytämme Pensio Payment Gateway:tä korttimaksujen turvalliseen käsittelyyn. Voit olla varma, että tietojasi käsitellään luottamuksellisesti

PCI Compliance

Edullinen ja nopea toimitus.
Edullinen hinta itse käyttämissäni koiranruokatuotteissa. Nopea toimitus ja tracking-koodit tulee aina. Lisäksi ostoksista kertyy bonusta. Olen tyytyväinen.
09.04.2018 - Ville
Olen useasti tilannut ja olen todella…
Olen useasti tilannut ja olen todella tyytyväinen :)
29.03.2018 - Paavo

E-merkki on takuu verkkokaupan turvallisuudesta. Meille Zoopermarketissa on tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi ostaessasi meiltä. Siksi noudatamme e-merkin vaatimuksia.

 Petworld.dkZoopermarked.noPetworld.seZoopermarketti.fi