Toimitus kotiovellesi 3-4 arkipäivässä Pohjoismaiden suurimmasta eläinkaupasta!

filter
Akvaariokalat ja akvaariokasvit tarvitsevat valoa
Akvaarion valaistus on tärkeä osa akvaarionhoitoa, sillä niin akvaariossa elävät kalat kuin kasvitkin tarvitsevat oikean määrän valoa, jotta ne voivat elää optimaalisesti. Oikean valaistuksen varmistamiseksi, on tärkeää, että valon ja pimeyden määrällä on oikea tasapaino. Siksi on erittäin hyvä idea hankkia aikakatkaisin pitämään kiinni valojen on /off  –rytmistä. Se helpottaa myös omaa elämääsi, sillä siten sinulla on yksi muistettava asia vähemmän. Suosittelemme, että akvaario on valaistu 8 – 10 tuntia päivässä. Voit myös säätää valon niin, että se sopii siihen rytmiin kun itse olet kotona. Näin saat itse eniten nautintoa akvaariostasi.

Miten paljon valoa akvaarioni tarvitsee?
Kaikki riippuu siitä, miten paljon ja minkälaisia akvaariokaloja ja akvaariokasveja olet valinnut omaan akvaarioosi. Jotkut kalat tarvitsevat enemmän valoa kuin toiset. Ne voivat esimerkiksi olla trooppisia kaloja, jotka ovat tottuneet saamaan paljon auringonvaloa siellä mistä ovat kotoisin. Sama pätee myös trooppisiin akvaariokasveihin. Useimmat akvaariokasvit tarvitsevat jonkin verran valoa voidakseen kehittyä ja kasvaa normaalisti. On myös mahdollista että akvaariosi voi saada liikaa valoa. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos akvaariossasi alkaa kasvaa levää, on todennäköistä, että akvaariosi saa liikaa valoa. Liian valon välttämiseksi akvaario kannattaa sijoittaa siten, ettei se saa suoraa auringonvaloa, koska silloin et voi kontrolloida sitä, paljonko lisävaloa akvaario saa ulkoa. Vältä siis sijoittamasta akvaariota ikkunan eteen.

Kuinka paljon valoa akvaariokasvini tarvitsevat?
Trooppiset akvaariokasvit voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan sen mukaan paljonko valoa ne tarvitsevat: ”helppo”, ”keskitaso” ja ”vaativa” Kasvit luokassa ”helppo” ovat suhteellisen helppohoitoisia, eivätkä vaadi suurta huolellisuutta tai erityisiä olosuhteita pärjätäkseen. Kun mietit, mitkä kasvit voisivat olla helppohoitoisia, pidä mielessä, että mitä punaisempi on akvaariokasvin väritys, sitä enemmän valoa se tarvitsee, kun taas tummemman vihreät akvaariokasvit tarvitsevat vähemmän valoa.  Muista myös, että loisteputket himmenevät käytössä ja siksi niitä tulisi vaihtaa ainakin pari kertaa vuodessa. Akvaariokasvit voivat myös kasvaa liian reheviksi ja siten peittää koko pinnan ja ehkäistä akvaarion kunnollisen valaistuksen.

Kuinka monta tuntia valoa akvaariokasvit tarvitsevat?
”Vaativan” tason akvaariokasvit tarvitsevat enemmän valoa kuin ”helpot” ja ”keskitason” kasvit ja hyötyvät siksi eniten, jos ne on sijoitettu akvaarion keskelle, jossa valaistus on paras. ”Helppo” –tason akvaariokasvit voit asetella akvaarion reunoille, koska ne viihtyvät myös vähäisemmässä valaistuksessa. Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että keskiarvoinen valaistus akvaariossa on n. 0,6 wattia per litra, jolloin akvaarion kasvit tarvitsevat valoa 8 – 10 tuntia päivässä. Luonnollisissa olosuhteissa tropiikin vesistöissä, josta kasvit ovat alunperin lähtöisin on päivänvaloa jopa 12 tuntia päivässä, mutta koska aurinko liikkuu ja muu luonto ja puut varjostavat vesistöä vastaa tämä noin 8 tuntia auringonvaloa päivässä. Jos trooppisen akvaarion kasvit saavat alle 6 tuntia valoa päivässä, ne eivät saa riittävästi energiaa ja voivat edesauttaa levien kasvua, jolloin kasvit tarvitsevat jonkin verran siivoustyötä. Jos ongelmana on liiallinen auringonvalo, voit rajoittaa saapuvaa auringonvaloa asettamalla esimerkiksi pimennyskangasta tai paperia akvaarion ympärille.

Korkealaatuiset valaisimet akvaarioon
Zoopermarketissa on laaja valikoima erilaisia valaisimia akvaarioon. Meiltä löydät valaisimet loisteputkille ja led-valoille. Valikoimassamme on monen kokoisia valaisimia eri värisinä. Voit siis olla varma, että valikoimastamme löytyy sopiva valaisin akvaarioosi. Useimmissa loisteputkivalaisimissa on paikka kahdelle loisteputkelle. Lisäksi valikoimassamme on energiaasäästäviä led-valaisimia yhdelle tai useammalle led-valolle. Lisäksi löydät Zoopermarketista erilaisia lisätarvikkeita valaisimiin, kuten himmentäjiä ja valonsäätimiä, heijastimia ja tietenkin loisteputkia, niiden sytyttimiä ja led-valoja.

Millaiset loisteputket minun tulisi valita?
Loisteputket ovat usein paras ja helpoin ratkaisu akvaarion valaisemiseksi. Loisteputket eivät tuota liikaa lämpöä, eivätkä kuluta paljon virtaa. Loisteputket pitää kuitenkin vaihtaa vähintään 9 kuukauden välein, sillä ne menettävät tehonsa ajan myötä. Akvaaron kalat ja kasvit sopeutuvat hiljalleen muuttuneeseen valaistukseen ja siksi onkin parempi vaihtaa vain yksi loisteputki kerrallaan. Jos useampi loisteputki pitää vaihtaa saman aikaisesti, kannattaa loisteputkien vaihdon välillä odottaa yksi tai kaksi viikkoa. Loisteputkia on saatavilla monissa erilaisissa valoväreissä. Akvaariokasveille tärkeimmät värit ovat sininen, joka kasvattaa kasvejen pituutta ja punainen, joka kasvattaa kasveja leveyssuunnassa.  Keltainen valo ei ole hyvä akvaariokasveille ja se auttaakin lähinnä leviä kasvamaan.  Jotkut värisävyt korostavat myös kauniisti akvaariokalojesi värejä ja viileän valkoinen värisävy tekee akvaariosi värimaailmasta selkeämmän. Lämmin valkoinen värisävy muistuttaa eniten auringonvaloa.  Zoopermarketista on saatavilla Juwel HiLite loisteputkia kaikissa väreissä. Valikoimastamme löytyy myös suositut FloraGlo, AquaGlo, MarineGlo, PowerGlo ja LifeGlo loisteputket sekä Sylvania loisteputket. Monet akvaarioharrastajat sijoittavat akvaarioonsa useita erilaisia loisteputkien kombinaatiota saadakseen akvaarioonsa täydellisen valaistuksen. Yhdistelemällä useita erilaisia ja eritehoisia valoja akvaarioon, voidaan aikaansaada syvyysvaikutelmaa akvaarioon ja korostaa kalojen värejä.

Milloin kannattaa käyttää valon heijastimia
Jos akvaariokasvisi tarvitsevat erityisen paljon valoa, on kannattavaa sijoittaa valon heijastimeen. Ne lisäävät loisteputkista saatavaa valoa noin 50 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että jos akvaariossasi on käytössä 40 watin loisteputki, heijastin saa sen vastaamaan 60 watin loisteputken valotehoa. Heijastimia voi ostaa erikseen Zoopermarketista ja ne on helppo asentaa loisteputkiin.

Valonsäädin akvaariosi auringonnousuihin ja –laskuihin
Jos haluat kalojesi akvaario-olojen muistuttavan lähes täydellisesti tropiikin oloja, voit hankkia valaisimeesi säätimen, jonka avulla valot syttyvät ja sammuvat hiljalleen, kuten auringonnousun ja laskun aikana. Zoopermarketista voit tilata valonsäätimet ja himmentäjät edullisesti suoraan kotiovellesi toimitettuna.

Akvaariotuotteiden hintatakuu
Me haluamme Zoopermarketissa pitää hinnat edullisella tasolla. Siksi tarjoamme asiakkaillemme myös mahdollisuuden hintatakuuseen. Jos löydät saman tuotteen jostain toisesta suomalaisesta kaupasta halvemmalla, voit lähettää siitä ilmoituksen meille asiakaspalveluun ja me myymme tuotteen sinulle samalla hinnalla. Sinun täytyy tehdä hintavertailu enintään 14 päivää tuotteen ostosta. Hintatakuumme koskee kaikki suomalaisia eläintarvikkeita myyviä kauppoja. Niin verkkokauppoja kuin kivijalkaliikkeitäkin. Sinun tarvitsee lähettää meille kuva tai linkki tuotteen halvemmasta hinnasta ja oma ostotositteesi asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi Meiltä saat aina tuotteet Suomen halvimmalla hinnalla.

Club Zoopermarketissa bonusta kaikista ostoksistasi
Zoopermarketti haluaa palkita uskollisia asiakkaita. Liittymällä Club Zoopermarketin jäseneksi, saat 4% bonusta kaikista ostoksistasi. Voit käyttää keräämäsi bonukset verkkokaupassamme kahdesti vuodessa. Mitä enemmän ostat, sitä parempi on bonuskuponki jonka lähetämme sinulle tammikuun ja heinäkuun alussa. Keskitä siis akvaariotarvikeostoksesi Zoopermarkettiin ja aloita bonuksen kerääminen. Lisäksi Zoopermarketti tarjoaa jäsenilleen muitakin etuja ja alennuksia.

Tuotteiden toimitus Zoopermarketista
Kun tilaat akvaariovalaisimet ja loisteputket Zoopermarketista, toimitamme ne kotiovellesi 2-5 arkipäivässä. Jos et ole kotona toimituksen saapuessa, voidaan paketti jättää ennalta sovittuun paikkaan. Meille on tärkeää, että toimitus sujuu hyvin ja siksi pakkaammekin tavaramme huolella, että ne selviäisivät ehjänä pitkän matkan luoksesi. Haluamme toimittaa kaikki tuotteet niin nopeasti kuin mahdollista.

Kysymykset ja neuvot
Jos tarvitset neuvoja akvaarion valaistukseen liittyvissä kysymyksissä, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi Meidän henkilökunnastamme löytyy monia kokeneita akvaarioharrastajia, joita voimme konsultoida kiperissä kysymyksissä. Asiakaspalvelumme vastaa kaikkiin kyselyihin 24 tunnin kuluessa arkipäivinä. 

Asiakaspalvelu:
Auki arkisin 11.00 – 15.00
Puhelin: 09-42452166
sähköposti: asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi

Käytämme Pensio Payment Gateway:tä korttimaksujen turvalliseen käsittelyyn. Voit olla varma, että tietojasi käsitellään luottamuksellisesti

PCI Compliance

Olen useasti tilannut ja olen todella…
Olen useasti tilannut ja olen todella tyytyväinen :)
29.03.2018 - Paavo
Edullinen hintataso ja tuotteilla oli…
Edullinen hintataso ja tuotteilla oli nopea toimitus. Erittäin tyytyväinen ja aivan varmasti tulen jatkossakin hankkimaan tarvittavat tuotteet zoopermarketista. Täysi kymppi
20.03.2018 - Piia k.

E-merkki on takuu verkkokaupan turvallisuudesta. Meille Zoopermarketissa on tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi ostaessasi meiltä. Siksi noudatamme e-merkin vaatimuksia.

 Petworld.dkZoopermarked.noPetworld.seZoopermarketti.fi