Toimitus kotiovellesi 3-4 arkipäivässä Pohjoismaiden suurimmasta eläinkaupasta!

filter
Kaikki mitä tarvitset akvaarion tehokkaaseen siivoukseen
Akvaarion puutteellinen tai vääränlainen huolto saattaa nopeasti johtaa akvaariokalojen sairastumiseen tai jopa kuolemaan. Monet akvaarioharrastajat suosittelevat siivoamaan akvaariota viikottain. Puhdistus tarkoittaa, että akvaariolasi pestään ulkopuolelta ja poistetaan kiinni tarttuneet epäpuhtaudet lasin sisäpuolelta. Pohja tulisi ”imuroida” ja noin 1/3 akvaarion vedestä tulisi vaihtaa. Suodatin tulisi puhdistaa n. kerran kuukaudessa, mutta ei saman aikaisesti kun puhdistat akvaarion pohjaakerrosta.

Laaja valikoima tarvikkeita levän poistoon
Zoopermarketista löydät laajan valikoiman tarvikkeita, joilla on helppoa pestä levät pois akvaarion lasista. Meillä on leväraappoja, joissa on molemmin puolin vaihdettavat terät ruostumatonta terästä tai magneetteja, jotka asettuvat akvaarion lasiin ja niillä on helppo puhdistaa akvaarion etulasia. Jos palaset irtoavat toisistaan, magneetti ei vajoa pohjaan, vaan kelluu pinnalla, josta se on helppo poimia. Zoopermarketista löydät myös monenlaisia imureita, joilla voit siivota epäpuhtauksia akvaarion pohjasta.  Näin voit ylläpitää hyvää vedenlaatua ja puhdasta ja kirkasta vettä akvaariossa.  Säännöllinen akvaarion imurointi auttaa myös ehkäisemään leväongelmia ja muita epäpuhtauksista johtuvia ongelmia akvaariossasi. Puhdista akvaariosi tehokkaasti leväimurilla ja muilla siivousvälineillä, joita voit tilata Zoopermarketista.

Levät akvaariossa
On olemassa yli 30 000 erilaista levälajia, jotka voivat elää akvaarioissa. On lähes mahdotonta tunnista eri levälajeja ja siksi monet näistä lajeista ryhmitellään laajemmin esimerkiksi rihmaleviin, pensselileviin ja sinileviin. Me Zoopermarketissa haluamme tehdä akvaarion levien torjunnasta sinulle mahdollisimman helppoa.  Siksi haluamme mainita joitakin yleisimpiä levälajeja, jotta voit löytää oikeat keinot niiden torjumiseksi. Kierrelevät ovat yksi tunnetuimmista levätyypeistä ja niitä löytyy merestä monia eri tyyppejä.

Partalevä (Rhodophyta) on haaroittuvaa n. sentin pituista tummanvihreää levää, joka kasvaa akvaariokasvien lehdillä tai akvaariokoristeissa. Levää esiintyy akvaarioissa, joissa on vääränlainen tai liian vähäinen valaistus tai korkeat nitraatti ja fosfaattipitoisuudet, jotka usein johtuvat liian vähäisistä akvaariovedenvaihdoista. Turkkilevä (Oedogonium) on tiheästi kasvavaa lyhyttä vihreää levärihmaa, joka roikkuu lehdillä, akvaariokoristeissa ja lasissa. Sen esiintyminen voi johtua liian vähäisestä akvaariokasvien määrästä tai liian vanhoista loisteputkista. Harjalevä (Rhodophyta) on harjamaista vihreää levää, joka aloittaa kasvunsa akvaariokasvien lehtien reunoilta täyttäen myöhemmin koko lehden. Musta tupsulevä kuuluu samaan Rhodophyta leväluokkaan. Se on lyhyttä punamustaa levää, joka kasvaa lehtien reunoissa, koristeissa ja lasissa. Mustaa tupsulevää aiheuttavat liian harvoin tapahtuvien vedenvaihtojen aiheuttamat korkeat nitraatti- ja fosfaattiarvot, voimakas veden ilmastus ja riittämätön valaistus. Akvaariokasvien lehdissä ja koristeissa roikkuvat pitkät ohuet vihreät rihmat ovat nimeltään rihmaleviä. Sitä ilmestyy akvaarioon, jos akvaariovedessä on liikaa ravinteita. Rihmalevää voi poistaa haavilla tai pyöreällä harjalla. Levän ilmestymistä voi estää hankkimalla akvaarioon lisää kasveja.  On monia kaloja, jotka syövät turkkilevää esim. platyt, leväbarbit, monnit ja mustat mollit. Lisäksi esimerkiksi Amano katkaravut ovat tehokkaita levänpoistajia. Tarkista kuitenkin, että nämä kalat tai katkaravut sulautuvat hyvin yhteen akvaariossasi jo asuvien kalojen ja kasvien kanssa.

Ruskolevät (Audouinella), pensselilevät /punalevät ja mustalevät (Compsopogen) kaikki asettuvat kasvien lehdille, puiden juurille ja kiville. Juuri nämä levät aiheuttavat eniten harmia akvaariossa. Levät tulevat akvaarioon, jos se on altistunut suoralle auringonvalolle jo pidemmän aikaa ja akvaariovedessä on korkea nitraattipitoisuus. Tämän tyyppiset levät ovat hyvin aggressiivisia ja siksi vaativat kunnon taistelua niitä vasttaan. Kaikki levätartunnan saaneet kasvinosat tulisi poistaa ja akvaarioon kannattaa hankkia pari nopeasti kasvavaa kasvia, jotka syövät ravinteet nopeasti.  Säädä myös akvaarioveden nitraattitasot kohdilleen. Leväkatkaravut ja Amano katkaravut ovat myös tehokkaita pitämään näitä leviä kurissa.

Syanobakteerit eli sinilevä on haisevaa sinivihreää limaista kasvustoa, jota esiintyy akvaariokasveissa ja somisteissa. Se ei ole varsinaisesti levää vaan bakteereita, mutta sillä on monia yhtenäisiä piirteitä levien kanssa. Se voi mm. suorittaa fotosynteesiä. Sinilevän tunnistaa helpoiten sen väristä ja sitä vastaan voi parhaiten taistella muuttamalla akvaarioveden nitraattipitoisuutta ja vaihtamalla 30% akvaariovedestä viikoittain. Löydät Zoopermarketista levänpoistoon sopivat aineet kategoriasta ”Akvaarion Hoitotarvikkeet”  Keijulevät (Euglenophyta) ovat yksisoluisia kelluvia leviä, joka tekee vedestä samean vihreää. Sitä ei esiinny akvaariossa kovin usein, mutta se on hyvin yleinen puutarhalammikoissa. Levä muuttaa akvaarioveden vihreäksi ja se tapahtuu usein, jos akvaario saa liikaa valoa tai vedessä on liikaa ravinteita. Siksi suositellaan, ettei akvaariota sijoitettaisi ikkunan viereen, missä se altistuu suoralle auringonvalolle. Voit taistella tätä levää vastaan vaihtamalla akvaariovettä usein ja käyttämällä UVC-valoa. Lisää myös akvaariokasvien määrä akvaariossasi. Oletko juuri perustanut uuden akvaarion? Silloin riskinä on saada akvaarion vaivaksi piileviä.  

Piilevä ilmenee ruskeana limaisena pintana akvaarion lasilla ja koristeissa, sekä kasvien lehdillä. Sitä aiheuttaa vesijohtoveden korkea fosfori- ja silikaattipitoisuus, sekä riittämätön valaistus ja alhainen typpipitoisuus.  Monnit ja leväbarbit syövät levää ja sen voi myös helposti pestä pois pinnoilta. Levää voi ehkäistä käyttämällä vedenvaihdossa tislattua tai kovennettua vettä. Usein piilevät häviävät, kun akvaario on ollut käynnissä jonkin aikaa ja tasapaino on saavutettu.  Jos akvaarion lasille, maahan, puunjuuriin, kiviin tai koristeisiin alkaa keskittymään pieniä vihreitä leväalueita, kyseessä saattaa olla choleochaete eli kranssilevä. Levää voi poistaa siivoamalla akvaariolasin pintaa levämagneetilla tai lasikaapimella ja poistamalla leväkeskittymiä koristeista ja kasveista akvaarion siivouksen yhteydessä.

Zoopermarketista löydät laajan valikoiman levänpoistotarvikkeita edulliseen hintaan. Meillä on levämagneetteja, lasirapoja ja vastaavia levänpoistoon tarkoitettuja apuvälineitä. Meiltä saat vain parhaita tuotteita, joiden laatu on takuuvarmasti hyvää.  Jos haluat enemmän elämää akvaarioosi. Yksi erittäin hyvä levänpoistaja on Neritina-lajin etana. Näiden lisäksi löydät monenlaisia levän torjunta-aineita kategoriastamme ”Akvaarion hoitotarvikkeet”

Akvaarioimurit
Suosittelemme imuroimaan akvaarion pohjakerrosta säännöllisesti, sillä se auttaa pitämään akvaarion vesiympäristön vakaana ja terveellisenä. Samalla kun vaihdat akvaarioon vettä, voit imuroida akvaarion pohjasta leviä ja jätteitä akvaarion imurointiin soveltuvalla akvaarioimurilla. On suositeltavaa, että sinulla on ämpäri, johon voit imuroida likaista vettä akvaariostasi. Zoopermarketissa on monta erilaista akvaarioimurivaihtoehtoa.  Jos olet epävarma siitä, miten akvaarioimuria käytetään, voit aina kysyä neuvoa asiakaspalvelustamme. Olemme aina valmiita auttamaan sinua akvaarioon liittyvissä ongelmissa ja kysymyksissä.

Akvaarion testisetit edullisesti
Jokaisen akvaarionomistajan tulisi testata akvaarioveden laatua säännöllisesti. Huonot vesiarvot ovat merkkejä siitä, että akvaarion biologinen tasapaino on häiriintynyt ja että akvaariojärjestelmä ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä voi tarkoittaa lisääntyvää levien kasvua, sakeaa akvaariovettä, kuolleita akvaariokasvien lehtiä ja kalojen hapenpuutetta. Testaamalla akvaarioveden laatua voidaan ajoissa havaita mahdolliset poikkeamat ja siten välttää pysyviä vaurioita. Kaloilla on kaikki hyvin, kunhan vain vedenlaatu on kohdillaan. Zoopermarketista löydät monenlaisia testisettejä, joilla voit testata akvaarioveden laatua yksinkertaisesti mutta tarkasti. Saat selville tärkeimmät veden parametrit kuten pH-, kalium-, nitraatti-, fosfaatti-, kalsium- ja magnesiumarvot. Myymämme testit soveltuvat niin makeanveden kuin suolaisenveden akvaarioihin. 


Tuotteiden toimitus Zoopermarketista
Kun tilaat akvaarionhoitotuotteet Zoopermarketista, toimitamme ne kotiovellesi 2-5 arkipäivässä. Jos et ole kotona toimituksen saapuessa, voidaan paketti jättää ennalta sovittuun paikkaan. Meille on tärkeää, että toimitus sujuu hyvin ja siksi pakkaammekin tavaramme huolella, että ne selviäisivät ehjänä pitkän matkan luoksesi. Haluamme toimittaa kaikki tuotteet niin nopeasti kuin mahdollista.    

Asiakaspalvelu:
Auki arkisin 11.00 – 15.00
Puhelin: 09-42452166
sähköposti: asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi

Käytämme Pensio Payment Gateway:tä korttimaksujen turvalliseen käsittelyyn. Voit olla varma, että tietojasi käsitellään luottamuksellisesti

PCI Compliance

Totteet vastasivat odotuksia ja olivat…
Totteet vastasivat odotuksia ja olivat hinta-laatusuhteelta erinomaisia 😊
22.03.2018 - Minna Strömberg
Tyytyväinen asiakas
Olen erittäin tyytyväinen tilaamiini tuotteisiin ja aikatauluun, jolla paketti tuli.Tilaan varmasti uudelleenkin teidän tuotteita.
21.04.2018 - Sarla Koistinen

E-merkki on takuu verkkokaupan turvallisuudesta. Meille Zoopermarketissa on tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi ostaessasi meiltä. Siksi noudatamme e-merkin vaatimuksia.

 Petworld.dkZoopermarked.noPetworld.seZoopermarketti.fi