Toimitus kotiovellesi 3-4 arkipäivässä Pohjoismaiden suurimmasta eläinkaupasta!

filter
Lintu lemmikkinä
Linnut ovat yleensä todella sosiaalisia eläimiä ja häkkilinnut, joita pidetään lemmikkeinä ovat usein hyvin seurankipeitä. Voit siksi suuren kärsivällisyyden avulla tehdä linnustasi luottavaisen ystävän. Vaikka teet parhaasi aktivoidaksesi ja sosialisoidaksesi lintuasi, ihminen ei silti korvaa toisen lajitoverin kumppanuutta. Lintusi kukoistaa muiden kaltaistensa seurassa. Voit silti jatkaa lintusi opettamista ja aktivoimista, sillä ne pitävät ihmisen seurasta vaikka niillä olisikin lajitovereita seuranaan.

Mineraalit ja kivennäisaineet linnulle
Vitamiinien lisäksi linnut tarvitsevat myös mineraaleja ja hivenaineita. Jotta vitamiinit pystyisivät toimimaan optimaalisesti on joissakin tapauksissa hyvin tärkeää, että lintu on saanut myös oikeita mineraaleja ja hivenaineita, sillä ne tekevät yhteistyötä keskenään ja jos toinen puuttuu, ei toinenkaan voi olla optimaalinen. Muun muassa kalsium on tärkeä mineraali, sillä se pitää yllä linnun luurankoa.  Erityisesti naaraat tarvitsevat paljon kalsiumia pesinnn aikana. Zoopermarketti myy hyviä vitamiini ja kivennäisaine sekoituksia linnuille. Tarjoamme sekä nestemäisiä vitamiinisekoituksia, että vitamiinijauhetta, joka voidaan helposti annostella joko linnun ruuan tai veden sekaan. Ennen kuin aloitat antamaan linnulle vitamiinilisiä, on hyvä kysyä neuvoa eläinlääkäriltä, sillä linnut saavat tarvitsemansa vitamiinit myös tasapainoisesta ruokavaliosta. Kaikki siemenseokset eivät kuitenkaan yksistään riitä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähteiksi. Lisäksi auringonvalo, lämpötila ja kosteus vaikuttavat ruuan vitamiineihin ja kivennäisaineisiin.  Paritteleva naaras tarvitsee enemmän kalsiumia kuin normaalisti. Kun lintu vaihtaa höyhenpeitettään se tarvitsee enemmän vitamiineja kuin normaalisti, sillä se tekee paljon töitä uuden höyhenpeitteen eteen. Linnun terveydentilaa kannattaa seurata tarkasti ja myös pitää huolta siitä, että lintu syö riittävän monipuolisesti vitamiineja ja mineraaleja. 


Laaja valikoima linnunhiekkaa, hiekkapaperia ja suolakiviä
Linnunhiekka sisältää linnulle tärkeitä kalkkiaineita, jotka takaavat linnulle hyvän ruuansulatuksen ja terveen aineenvaihdunnan. Linnunhiekan lisäksi löydät Zoopermarketista myös valikoiman eri laatuisia hiekkapapereita, jotka voi helposti sijoittaa lintuhäkin pohjalle. Hiekkapaperi tekee lintuhäkin siivoamisesta paljon helpompaa, kun se jauhaa oman linnun kynnet. Meillä on myös monenlaisia erilaisia mineraalikiviä, jotka vahvistavat linnun luurankoa ja muodostavat kiiltävän höyhenpeitteen. Monet ongelman lintujen höyhenpeitteelle aiheuttaa vääränlainen ruokinta tai vitamiinien puute. Välttämättömien vitamiinien puute saattaa aiheuttaa vahinkoa linnun sisäelimille, iholle ja höyhenpeitteelle. Voi olla suuria eroavaisuuksia siinä, kuinka monta sulkasatoa linnulla on vuodessa. Höyhenpeitteen muutokset vaihtelevat lintulajeittain, eikä ole mitenkään epätavallista, jos linnulla on useampikin sulkasato vuodessa. Useimmat linnut vaihtavat höyhenpeitteensä pesinnän jälkeen. Isoilla papukaijoilla kuten aralla saattaa kestää jopa kaksi vuotta, ennen kuin koko höyhenpeite on vaihtunut. Undulaatit vaihtavat höyhenpeitettä kolme neljäsosaa vuodesta. Siksi on tärkeää, että linnuille tarjotaan vitamiineja sulkasadon aikana. Zoopermarketista löydät laajan valikoiman linnuille sopivia vitamiinivalmisteita. Saat meiltä vitamiinit ja kivennäisaineet linnullesi kohtuulliseen hintaan laadusta tinkimättä. Tutustu tarkemmin vitamiinituotteisiin sivuillamme. Takaamme että löydät meiltä kaiken mitä tarvitset lintusi hyvän terveyden ylläpitämiseksi.

Mineraalikivi linnullesi
Luonnossa linnuilla on paljon tasapainoisempi ja vaihtelevampi ruokavalio kuin häkissä elävillä linnuilla. Siksi vitamiinien ja kivennäisaineden saanti on tärkeää lemmikkilinnulle. Siksi on hyvä idea lisätä linnun ruokavalioon vitamiini ja mineraalivalmisteita, siten voit olla varma, että linnullasi on terve ja pitkä elämä. Esimerkiksi kalsiumia tarvitaan kasvattamaan ja ylläpitämään linnun luustoa. Pesivät linnut ja linnunpoikaset tarvitsevat erityisen paljon kalsiumia. On myös hyvä antaa linnulle kuparia, koska kupari auttaa lintua ylläpitämään tervettä ihoa ja kaunista höyhenpeitettä. Linnut tarvitsevat myös rikkiä, koska sillä on yhteys linnun hedelmällisyyteen ja höyhenten laatuun. Me Zoopermarketissa tiedämme , kuinka tärkeitä mineraalit ovat linnuille. Siksi meiltä löytyy laaja valikoima mineraalkiviä ja muita valmisteita linnuille. Kun annat linnullesi mahdollisuuden nauttia mineraaleja, annat hänelle mahdollisuuden voimistaa mm. elimistöä, ihoa, höyheniä, nokkaa ja kynsiä.

Seepiankuori Vitakraftilta
Seepiankuori, joka tunnetaan myös nimellä valaansuomu on huokoinen luu, joka sijaitsee seepian vaipan alla. Se on erittäin kalkkipitoinen ja siksi sitä käytetään häkkilintujen ja muiden lemmikkien kalkinlähteenä. Kalkin lisäksi seepiankuori on myös hyvä natriumin ja jodin lähde. Seepiankuoren voi laittaa lintuhäkkiin varsinkin silloin, jos häkissä on pesiviä lintuja tai nuoria lintuja, jotka tarvitsevat ylimääräistä kalsiumia.


Simpukankuoret ja linnunhiekka parantavat linnun ruuansulatusta
Voit antaa linnulle simpukankuoria helpottamaan linnun ruuansulatusta. Kun lintu syö simpukankuorirouhetta,  se saa puhdistettua huonosti sulavia ruokia ruuansulatusjärjestelmästä. Simpukankuoret ovat myös hyvä kalsiumin lähde.  Linnunhiekka on yleensä hienojakoista simpukankuorirouhetta ja siksi sitä kannattaa aina pitää erillisessä kupissa lintuhäkissä. Ruuansulatusvaivoihin helpotusta tuo myös linnunhiili. Luonnossa linnut syövät nokea esim. palaneista puista pitääkseen ruuansulatuksensa kunnossa. Linnunhiili on siis luonnollinen vaihtoehto linnulle hyvän ruuansulatuksen ylläpitämiseksi. Hiili myös poistaa toksiineja kehosta ja sitoo hyödyllisiä mineraaleja. Linnunhiiltä ei ole tarkoitettu tarjottavaksi päivittäin, mutta aika ajoin sitä kannattaa tarjota linnuille.  

Hygienia
Kun seuraat lintujesi elämää, tulet huomaamaan, että linnut käyttävät paljon aikaa höyhenpeitteensä kunnossapitoon.  Huomaat myös, että useimmat lintulajit kylpevät päivittäin. Linnut eivät yleensä tarvitse apuamme pitääkseen höyhenpeitteensä siistinä ja kiiltävänä, mutta voit kuitenkin auttaa lintuasi hieman.  Voit esimerkiksi antaa linnullesi vahvoja luonnonpuisia oksia, joihin ne voivat teroittaa kynsiään ja nokkaansa. Nokan kunnossapito on tärkeä osa linnun päivittäisiä rutiineja ja linnulle tulisi aina olla tarjolla nokan teroittamiseen sopivia orsia tai mineraalikiviä. Mineraalikiveä voi myös käyttää nokanhoitoon, kun lintu on esimerkiksi vaurioittanut nokkaansa ja trvitsee tärkeitä mineraaleja ja kalkkia nokan hoitamiseen.  Nokanhoidon lisäksi linnut haluavat pitää myös kyntensä kunnossa. Tähän tarkoitukseen parhaiten sopii vahva oksa, joka on asennettu lintuhäkkiin. Kun lintu istuu oksalla, se voi samalla teroittaa kynsiään luonnollisella tavalla. Joskus voi käydä niin, ettei lintu ole saanut kynsiään tarpeeksi tylpiksi, silloin niitä saattaa joutua leikkaamaan. Jos et ole leikannut linnun kynsiä enemmin, suosittelemme että pyydät eläinlääkäriä, eläinkauppiasta tai kasvattajaa näyttämään sinulle miten se tehdään.

Lintuhäkin puhdistus
On tärkeää, että lintuhäkki on aina puhdas ja siisti. Siksi suosittelemme, että puhdistat lintuhäkin vähintään kerran tai kahdesti viikossa. Puhdistusvälien tiheyteen vaikuttaa häkissä asuvien lintujen määrä, koko ja ikä. Suosittelemme, että peset lintuhäkin pohjan lämpimällä vedellä, jotta kaikki lintujen jätökset varmasti poistuvat kokonaan. Harjaa myös lintujen orsia ja leluja tulisi pestä karkealla harjalla ja kostealla liinalla. Kuivaa myös lelut ja orret huolellisesti, ettei niihin pääse syntymään kosteusvaurioita. Ruoka ja vesikulhot ja –automaatit on puhdistettava päivittäin kuumalla vedellä. Suosittelemme, että kerran kussa peset myös lintuhäkin seinä ja kattoritilät kuumalla vedellä. Vältä käyttämästä voimakkaita puhdistusaineita, sillä se saattaa vahingoittaa lintuasi, kun se nuolee häkin pinnoja tai leluja. Voit käyttää häkinpuhdistuksessa hyödyksesi Zoopermarketissa myytävää hiekkapaperia, jolla voit irroitta pinttyneimmät likatahrat häkistäsi. Hiekkapaperia voit hyödyntää myös kiinnittämällä sitä orsien alapuolelle, jolloin lintujen kynnet hoituvat paremmin orrella istuessa. Älä kuitenkaan ympäröi koko ortta hiekkapaperilla, sillä linnun jalanpohjat voivat kärsiä siitä.

Löydät kaiken tarvitsemasi Zoopermarketista
Täältä Zoopermarketista löydät laajan valikoiman sekä hienoa että karkeaa linnunhiekkaa, hiekkapaperia ja erilaisia mineraalikiviä ja –valmisteita linnullesi. Tuotteemme ovat aina parasta laatua edulliseen hintaan.  Meiltä voit tilata tarvitsemasi tuotteet helposti ja nopeasti. 

Asiakaspalvelu:
Auki arkisin 11.00 – 15.00
Puhelin: 09-42452166
sähköposti: asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi

Käytämme Pensio Payment Gateway:tä korttimaksujen turvalliseen käsittelyyn. Voit olla varma, että tietojasi käsitellään luottamuksellisesti

PCI Compliance

Hyvä palvelu
Hyvä palvelu tuotteita saisi olla enemmän esim ruokia linnuille.
27.03.2018 - Susanna Lehto
Koiran pyöräilykori
Tuote oli todella hyvä. Koria piti vain vähän muokata, tiibetinterrierimme ei ihan mahtunut suorassa sielä istumaan joten leikasimme korin päällyosasta osan pois. Tyytyväisenä istuu sielä.
21.05.2018 - Katariina

E-merkki on takuu verkkokaupan turvallisuudesta. Meille Zoopermarketissa on tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi ostaessasi meiltä. Siksi noudatamme e-merkin vaatimuksia.

 Petworld.dkZoopermarked.noPetworld.seZoopermarketti.fi