Toimitus kotiovellesi 3-4 arkipäivässä Pohjoismaiden suurimmasta eläinkaupasta!

filter
Kaikenlaiset akvaariotarvikkeet
Meiltä löydät akvaarioosi lämpömittarit, siivousvälineet, akvaarioverkot, poikaslaatikot, nanotarvikkeet, liimat, silikonit, letkut, kasvinhoitovälineet ja koralliliimat. Mitä tahansa akvaarioosi tarvitsetkin, löydät sen Zoopermarketista.

Akvaarioletkut
Zoopermarketista löydät erilaisia akvaarioletkuja, joilla voit yhdistää akvaariotekniikkaa akvaarioosi. Myymme akvaarioletkua metrimitalla, eli voit ostaa juuri sen pituisen pätkän letkua, kuin tarvitset. Tehdessäsi tilausta laita letkun kappalemääräksi haluamasi metrimitta ja saat meiltä oikean pituisen letkun. Akvaarioletkun avulla voit piilottaa akvaariopumpun akvaarion alapuolella olevaan kaappiin tai parempaan kohtaan akvaarion sisällä. Akvaarioletkun väri on huomaamattoman vihreä, jotta se olisi helppo piilottaa akvaariokasvien sekaan. Löydät meiltä myös ilmaletkut ilmapumppuun. Myymme myös sitä metritavarana, jotta saisit juuri haluamasi pituisen letkun. Jos tarvitset neuvoa akvaarioletkujen pituuden määrittämiseksi, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puhelinnumeroon 09-42452166 arkisin klo 11-15 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi Vastaamme sähköposteihin 24 h sisällä.

Akvaariopohja tasoittaa akvaariolasin jännitteitä
Kun kokoat omaa akvaariotasi, on erittäin tärkeää, että akvaario on täysin vaakasuorassa ja akvaarion paino jakautuu tasaisesti kaikille jaloille ennenkuin se täytetään pohjamateriaaleilla, vedellä, koristeilla ja tekniikalla. Perusteena tälle on se, että akvaariolasi voi haljeta, jos akvaario ei ole täysin vaakasuorassa. Suosittelemme käyttämään akvaariopohjaa akvaarion alla. Tämä matto auttaa vakauttamaan akvaarion niin, ettei se luista akvaariopöydällä. Akvaariopohja suojelee akvaariopöytää naarmuuntumiselta ja vesivahingoilta esimerkiksi akvaarion puhdistuksen yhteydessä. Mutta kaikkein tärkeintä on, että akvaariopohja suojaa akvaariolasia lattian ja pöydän epätasaisuuksilta ja siten pienentää riskiä akvaariolasin rikkoutumiselle.

Sakset kasvien trimmaamiseen
Jotta saat hyvin kasvatetun ja kauniin akvaarion, on akvaariokasveja leikattava säännöllisesti. Pidä kasvit aisoissa ja vältät kasveja valtaamasta liian isoa tilaa akvaariosta. Kasvit myös kasvavat tiheämmin ja tuuheammin, kun niitä leikataan säännöllisesti. Suosittelemme käyttämään akvaariokasvien leikkaamiseen kasvisaksia, se tekee työstä paljon helpompaa, koska sakset on nimenomaan kehitetty akvaariokasvien trimmaamiseen. Voimme suositella lämpimästi Tropican valmistamia saksia, sillä kaarevat terät helpottavat kasvien leikkaamista ja lisäksi sakset on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Tropica on myös tunnettu akvaariokasvien kasvattaja, joten heillä on erittäin laaja kokemus akvaariokasveista ja niiden leikkaamisesta.  


Siphon käynnistäjä tekee akvaarion siivoamisesta helpompaa
Akvaario vaatii säännöllistä huoltoa ja osa tästä siivouksesta on akvaarion imuroimista. Vettä tulisi vaihtaa noin 1/3 akvaariovedestä. Jotta akvaarion imurointi saadaan käyntiin tarvitaan letkussa alipainetta. Sen saa helposti aikaan myös imemällä letkua, mutta silloin on vaarana että akvaariovettä päätyy suuhun. Siksi suosittelemmekin Siphon käynnistäjän hankkimista. Sen avulla luot alipaineen letkuun ilman, että sinun täytyy imeä letkua.


Musta ja kirkas akvaariosilikoni
Akvaariosilikonia voidaan käyttää mm. tiivistämään ja korjaamaan akvaarion sisäpuolta. Zoopermarketista löydät akvaariosilikonia niin mustana kuin läpinäkyvänäkin. Zoopermarketista löydät myös liimaa, jonka avulla voit kiinnittää taustakuvan akvaarioosi. Monet normaalit liimat sisältävät ainesosia, jotka ovat haitallisia akvaariokaloille, eikä niitä sen vuoksi saa käyttää akvaarioissa! Nämä aineet voivat pahimmillaan tappaa kaiken akvaariossa.  Suosittelemme siksi tilaamaan Zoopermarketista Juwel Poster Fix liimaa, joka ei sisällä akvaariolle haitallisia ainesosia  ja jolla saat näppärästi kiinnitettyä taustakuvan akvaarioosi. Levitä liimaa taustakuvan takapuolelle. Aloita keskeltä ja poista ilmakuplat taustan ja lasin välistä käyttämällä esimerkiksi luottokorttia. Liiman tulee kuivua kokonaan, ennen kuin täytät säiliön vedellä.


Kutulaatikko
Zoopermarketista löydät myös kutulaatikon, joka on valmistettu muovista ja verkosta. Se sopii hyvin esimerkiksi miljoonakalojen, platy- ja molly-kalojen kutemiseen ja lisääntymiseen. Tarvitset kutulaatikkoa estämään, ettei äiti tai akvaarion muut kalat pääse syömään poikasia. Kutulaatikko sijoitetaan akvaarioveteen ja se kelluu ilmataskujen avulla tai sen voi ripustaa sivulla olevista koukuista akvaarion reunaan. Voit myös laittaa laatikkoon sairastuneen kalan karanteeniin, etteivät muut akvaariokalat sairastuisi. Poikaslaatikossa on urat sivuilla, jotka auttavat hyvään vedenkiertoon laatikossa. Mukana tulee myös irrotettava väliseinä, jolla kalanpoikasia voidaan jakaa tarvittaessa. Voit käyttää kutulaatikkoa myös silloin, kun sinulla on uusia kaloja totuttelemassa akvaarioon. Uudet kalat voivat siten rauhassa sopeutua akvaarioon ilman, että muut kalat jahtaavat ja stressaavat niitä.

Kalankasvatus
Monille akvaarioharrastajille miljoona on ensimmäinen kalalaji, jota voi koittaa lisäännyttää. Tämä on hyvä kalalaji siksi, että kalanpoikaset ovat suhteellisen ystävällisiä ja sopeutuminen alkaa hyvin nopeasti. Miljoonakalojen jalostuksen vaikein osa on se, että vanhemmat ja muut kalat helposti syövät poikasia. Miljoonakalat ovat suhteellisen helppoja laittaa pariutumaan. Se tapahtuu noin 4-6 viikkoa ennen synnyttystä. Naaraat synnyttävät eläviä poikasia 20-100 kappaletta kerralla. Poikueen koko riippuu siitä, kuinka iso äiti on. On helppo nähdä, jos miljoonakala on raskaana. Naaraan vatsa on hyvin pyöreä. Miljoonakaloja voidaan kasvattaa monella tavalla ja toiset ovat enemmän tosissaan kuin toiset. Helpoin muttei tehokkain on antaa miljoonakalojen tehdä se itsekseen. Suosittelemme tarjoamaan miljoonakaloille tiheälehtisiä kasveja, jotta lapset voi piilottaa syntymän jälkeen. Jos olet tosissasi miljoonakalojen kasvatuksen kanssa, on suositeltavaa, ettei akvaariossa ole muita kaloja.

Jos et kuitenkaan ole niin vakavissasi kalankasvatuksen kanssa, vaan haluatte seurata kalojen lisääntymistä esim. lasten kanssa, voit varmasti pitää muitakin kaloja akvaariossasi. Sinun tulee kuitenkin olla tietoinen, että osa poikasista tulee syödyksi. Erityisesti barbeilla ja tetroilla on mieltymys miljoonakalojen poikasiin ja ne ovat myös tarpeeksi nopeita napatakseen poikaset ensimmäisen kolmen viikon aikana. On kuitenkin suositeltavaa tehdä erillinen kasvatusakvaario, johon siirretään kutevat kalat ja poikaset. Tämä voi myös olla erillinen poikaslaatikko, joka erottelee alueita samassa akvaariossa. On tärkeää pitää silmällä raskaana olevaa kalaa, jotta voit nopeasti siirtää poikaset erilliseen tilaan, ennen kuin äiti ehtii syödä niitä. Suosittelemme, että poikaset elävät kutulaatikossa niin kauan, että ne ovat kyllin suuria elämään muiden kalojen kanssa tulematta syödyksi. Tähän menee yleensä 2-3 viikkoa. Miljoonakalojen äiti voi luonnollisesti muuttaa takaisin muiden kalojen sekaan heti, kun synnytys on ohi. Jos sinulla on erillinen kasvatusakvaario, kummassakin akvaariossa tulisi olla samaa vettä, muuten kalat saattavat stressaantua siirtojen yhteydessä. Poikaset eivät tarvitse ruokaa ensimmäisten päivien aikana, mutta parin päivän jälkeen niille kannattaa antaa poikasille tarkoitettua kalanruokaa. Voit myös antaa poikasille samaa kalanruokaa kuin aikuisillekin, mutta muista silloin hienontaa hiutaleita pienemmäksi jauheeksi, jotta poikaset pystyvät paremmin syömään sitä. 2-3 kuukauden kuluttua voit määrittää poikasten sukupuolen. Miekkapyrstöt, mollyt ja platyt lisääntyvät suurinpiirtein samalla tavalla ja synnyttävät eläviä poikasia.

Voit kasvattaa myös sellaisia kaloja, jotka syntyvät munista. Myös tällöin kannattaa lisääntyminen tehdä erillisessä kutulaatikossa. Rakenna seula, joka sijaitsee noin 2 cm pohjan yläpuolella ja siirrä uros ja naaras sinne. Naaras antaa signaalin, kun hän on valmis. Jos naaras ei tule tiineeksi, voit erottaa parin muutamaksi päiväksi ja yrittää sen jälkeen uudelleen. Kun kasvatat poikasia, on tärkeää, että annat niille parhainta saatavilla olevaa hoitoa. Se tarkoittaa, että ylläpidät akvaariota huolellisesti ja pidät silmällä veden arvoja ja optimaalista lämpötilaa ja valaistusta. Kun poikaset ovat syntyneet, suosittelemme, että annat niille monipuolista ravintoa ja mieluiten myös elävää ruokaa. Näin saat vahvoja ja loistavan värisiä kaloja.

Saat akvaariotarvikkeet suoraan kotiovellesi
Voit tilata haluamasi akvaariotarvikkeet helposti Zoopermarketista ja toimitamme ne kotiovellesi asti 3-5 arkipäivässä. Akvaariot ja akvaariokaapit tulevat erillisessä toimituksessa.

Asiakaspalvelu:
Auki arkisin 11.00 – 15.00
Puhelin: 09-42452166
sähköposti: asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi

Käytämme Pensio Payment Gateway:tä korttimaksujen turvalliseen käsittelyyn. Voit olla varma, että tietojasi käsitellään luottamuksellisesti

PCI Compliance

Totteet vastasivat odotuksia ja olivat…
Totteet vastasivat odotuksia ja olivat hinta-laatusuhteelta erinomaisia 😊
22.03.2018 - Minna Strömberg
Tilaamani tuotteet oli laadukkaita ja…
Tilaamani tuotteet oli laadukkaita ja juuri sellaisia kuin ne tuotetiedoissa oli kuvatukkin. Nopea toimitus. Erittäin tyytyväinen.
17.04.2018 - Minna

E-merkki on takuu verkkokaupan turvallisuudesta. Meille Zoopermarketissa on tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi ostaessasi meiltä. Siksi noudatamme e-merkin vaatimuksia.

 Petworld.dkZoopermarked.noPetworld.seZoopermarketti.fi