Toimitus kotiovellesi 3-4 arkipäivässä Pohjoismaiden suurimmasta eläinkaupasta!

filter
Pesäpönttö ja pesämateriaalit undulaateille ja kaijasille
Undulaattien pesälaatikon ei tulisi olla liian iso, sillä undulaatit saattavat tuntea olonsa epämukavaksi liian korkeassa pesälaatikossa. Pesälaatikon suuaukolla tulisi aina olla orsi, jolla undulaatilla on tarpeeksi tilaa istua ja syöttää kumppaniaan tai linnunpoikasia. Zoopermarketista löydät erilaiset pesälaatikot undulaateille. Laatikon sisällä on kovera tila, mikä ehkäisee linnun munien vierimisen pesälaatikon pohjalla. Zoopermarketin pesälaatikot voi helposti avata katolta, käyttämällä pientä luukkua, jotta voit pysyä ajantasalla pesälaatikon tapahtumista. Pesälaatikko on myös helpompi puhdistaa luukun kautta. Undulaatit pitävät lastuista pesäntekomateriaalina, mutta myös uunissa kuivattu pyökki sekoitettuna lastujen kanssa on erittäin hyvä yhdistelmä. Ei ole epätavallista, että undulaatit tyhjentävät pesän lastuista. Koita silloin tarjota niille eri tyyppistä pesämateriaalia. Jos haluat antaa undulaateillesi puuta pesämateriaaliksi, pidä huoli, että ne ovat aina kuumakäsiteltyjä tai uunissa kuivattuja puulastuja. Mikäli sinulla on englantilaisia undulaatteja, ne ovat hieman isompikokoisia kuin normaalit undulaatit. Silloin kannattaa valita pesälaatikko, joka on suunniteltu kaijasille ja on siten hieman isompi. Undulaattien pesälaatikko sopii myös kaijasille.

Undulaattien pesintä
Pesälaatikon tulisi aina olla kuiva, eikä koskaan kostea. Yleensä ei ole tarpeen siivota pesälaatikkoa kun linnunpoikaset kasvavat siellä, sillä undulaatit tykkäävät hoitaa poikasiaan pesässä, jota ei ole siivottu. Joskus voit kuitenkin joutua siivoamaan pesälaatikon. Esimerkiksi silloin, jos laatikko on kostea. Sinun ei kuitenkaan tule olla huolissasi, jos joudut siivoamaan linnunpesän silloin kun siellä on poikasia. Poista varovaisesti likaantuneet pesämateriaalit ja jos mahdollista, pyyhi poikasten likaantuneet jalat. Lisää sitten uutta pesämateriaalia pönttöön ja pidä huoli, että se pysyy kuivana ja tuoreena seuraavat pari päivää. Kostea pesälaatikko on yleensä sen merkki, että ilma ei kierrä hyvin pesässä, tai ruokinta on väärää. Jos haluat pesittää undulaatteja, on tärkeää, että löydät kaksi lintua, jotka pitävät toisistaan. Linnut kannattaa siirtää erilliseen pesintähäkkiin, jossa kemioiden kohdatessa saattaa nopeasti ruveta tapahtumaan.  Undulaatit alkavat mm. syöttämään toisiaan osana parittelurituaaleja. Undulaatit saavat yleensä neljästä kahdeksaan munaa ja haudonta kestää n. 18 päivää. Naaras lähtee harvoin pesästään haudonnan aikana ja koiras siksi hoitaa naaraan ja poikasten ruokinnan.  Poikaset ovat valmiita jättämään pesän, kun ne ovat neljä viikkoa vanhoja. Vanhemmat alkavat yleensä hoputtamaan poikasia pesästä ulos, mutta ruokkivat kuitenkin poikasia vielä pari viikkoa pesän ulkopuolellekin. Pesästä lähteneet undulaatinpoikaset pysyttelevät aluksi häkin pohjalla ja on siksi hyvä antaa heille sinne ruokaa. Undulaatit ovat sukukypsiä kun ne ovat yli vuoden ikäisiä. Undulaattien keskimääräinen ikä on noin kymmenen vuotta.

Pesä ja materiaalit kanarialinnuille
Kanarialintu ei tee pesäänsä laatikkoon, vaan puoliksi avonaisiin pesiin ihan kuin mustarastas kotona. Voit tarjota kanarialinnulle erilaisia materiaaleja pesänrakennukseen. Zoopermarketissa me suosittelemme heinää tai kookoskuitua. Voit myös tarjota kanarialinnullesi valmiiksi punotun pesän rungon, jonka kanarialintu voi täyttää pesämateriaaleilla. Kun kanarialintu rakentaa puoliksi avonaisen pesän, on helppo seurata pesän tapahtumia ja poikasten kehitystä. Näin on helppo varmistaa, että kaikki sujuu niinkuin pitääkin. Kanarianlintu uroksen aktiivisuus pesän ympärillä lisääntyy ja jos olet onnekas se saattaa alkaa laulamaan naaraalle. Kanarialintu naaras päättää pesän paikan ja valvoo pesää. Linnunpoikaset kasvavat pesässä n. 18 päivää. Kun poikaset ovat lentäneet pesästä, uros ruokkii niitä vielä kolmesta neljään viikkoa. Uros myös opettaa linnunpoikasille, kuinka löytää syötävää. Kanarialintu munii yleensä neljästä viiteen munaa. Muniminen saattaa kestää, sillä naaras tekee yhden munan päivässä. Kanarialintu hautoo munia noin neljätoista päivää. Kanarialinnun munat ovat sinertävänvihreitä.  Kanarialinnun poikaset ovat itsenäisiä noin neljän viikon ikäisinä ja ne voidaan erottaa vanhemmistaan. Kanarialintu on kypsä lisääntymään kun se on kahdeksasta yhdeksään kuukautta vanha, mutta ei ole suositeltua pesittää kanarialintua alle vuoden ikäisenä. Kanarialintu elää noin kymmenen vuotta.

Troppisten lintujen pesät
Trooppiset linnut tekevät pesänsä mieluiten ponttöön tai puoliksi suljettuun käyrään pesään.  On tärkeää, että trooppisilla linnuilla on hyvä tila ja sisustus kasvatushäkissä, jotta trooppiset linnut voivat lisääntyä parhaimmalla mahdollisella tavalla. Troppiset linnut ovat sekalainen kokoelma erilaisia lintulajeja, joista hyvä esimerkki on seeprapeipot. Nämä lajit ovat levittäytyneet ympäri maapalloa ja monilla näistä lajeista on lyhyt lisääntymiskausi ja lyhyt elinaika. Monet pystyvät kuitenkin onnistunesti pitämään trooppisia lintuja aviaarioissa puutarhassa tai konservatorioissa. Linnuille on kuitenkin taattava kuiva ja lämmin sää myös talveksi. Suomessa tämä tarkoittaa lämmitettyjä sisätiloja. Zoopermarketista löydät erilaiset pesät trooppisille linnuille monessa eri koossa. Puoliksi avoin käyrä pesä on helppo ripustaa häkin tai aviaarion kattoon tai seinään. Pesät on myös helppo puhdistaa käytön jälkeen.  Seeprapeippo on levinnyt laajalle alueelle Austraaliassa ja on yksi suosituimmista häkkilinnuista. Suositeltavaa on, että seeprapeipon häkki tulisi olla ainakin 80 senttimetriä korkea. Parhaat tulokset saavutat kuitenkin, jos pidät seeprapeippoja isossa aviaariossa. Seeprapeipot tykkäävät pesiä pesälaatikoissa, jonka koko vastaa undulaatin pesälaatikkoa tai puoliksi suljetussa käyrässä pesässä. Pesämateriaaliksi suosittelemmem joko heinää tai kookoskuitua. Seeprapeipot lisääntyvät helposti myös häkkioloissa ja ne munivat yleensä viidestä kuuteen valkoista munaa. Naaraan haudonta-aika on noin kolmetoista päivää, ennen kuin poikaset kuoriutuvat. Poikaset ovat valmiita lentämään kun ne ovat noin 21 päivän ikäisiä. Molemmat vanhemmat niin naaras kuin koiraskin ruokkivat poikasia. Seeprapeipon elinikä on noin viisi vuotta.  Kaijaset ovat myös varsin suosittu ryhmä trooppisia lintuja. Ne suosivat samanlaisia pesälaatikoita, kuin undulaatitkin. Kaijaset munivat munan parin päivän välein, kunnes pesässä on  kolmesta kuuteen munaa. Haudonta-aika on noin 23 vuorokautta ja sen jälkeen munat kuoriutuvat munintajärjestyksessä.  Koiras hoitaa poikasten pääasiallisen ruokkimisen.  Poikanen ovat jo kuuden viikon ikäisinä lentokykyisiä, mutta ne tulisi erottaa vanhemmistaan vasta kun ne ovat 12 viikon ikäisiä.

Ohjeita lintujen pesittämiseen
Ennen kuin ryhdyt pesittämään lemmikkilintujasi, mieti miten sinun on tarkoitus sijoittaa syntyvät jälkeläiset.  Ota yhteyttä paikalliseen eläinkauppaasi ja kysy heidän tilanteensa jo ennen kuin aloitat lintujesi pesittämisen. Voit myös kysyä oman lintulajisi harrastajajärjestöiltä, jos heillä on kiinnostusta auttaa sinua myymään syntyvät poikaset. Sellaista tilannetta ei saisi missään tapauksessa tulla, että olet kasvattanut puoli tusinaa poikasia, eikä niille ole mitään paikkaa tarjolla. Tarkista myös että linnut, joille ajattelit teettää poikasia ovat samaa lajia. Joskus myös eri papukaijalajit saattavat saada aikaan poikasia keskenään, mutta nämä poikaset eivät ole puhdasrotuisia ja saattavat myös olla lisääntymiskyvyttömiä. Älä myöskään koskaan lisäännytä sisaruksia keskenään.  Linnut eivät välitä siitä onko toinen osapuoli lähisukua vai ei, mutta sisäsiittoisuus lisää perinnöllisten vikojen ja sairauksien mahdollisuutta.  Pesinnän aloittavien lintujen tulisi myös olla terveitä ja tarpeeksi vanhoja. Pesintää varten on hyvä hankkia erillinen häkki, johon sijoitat vain pesivän pariskunnan. Häkkiin tulisi laittaa pesintään ja lintulajille sopiva pesä sekä paljon sopivaa pesänrakennusmateriaalia kuten esimerkiksi heinää tai kookoskuitua tai vastaavaa. Lisäksi sinun kannattaa varata linnuille vitamiinipitoista ruokaa ja riittävästi valaistusta. Poikasten ruokintavaiheessa pesästä on löydyttävä monipuolista ruokaa ja kalkkikivi. 

Asiakaspalvelu:
Auki arkisin 11.00 – 15.00
Puhelin: 09-42452166
sähköposti: asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi

Käytämme Pensio Payment Gateway:tä korttimaksujen turvalliseen käsittelyyn. Voit olla varma, että tietojasi käsitellään luottamuksellisesti

PCI Compliance

Edullinen ja nopea toimitus.
Edullinen hinta itse käyttämissäni koiranruokatuotteissa. Nopea toimitus ja tracking-koodit tulee aina. Lisäksi ostoksista kertyy bonusta. Olen tyytyväinen.
09.04.2018 - Ville
Nopea ja halpaa!
Nopea ja halpaa!
17.05.2018 - Stefan W

E-merkki on takuu verkkokaupan turvallisuudesta. Meille Zoopermarketissa on tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi ostaessasi meiltä. Siksi noudatamme e-merkin vaatimuksia.

 Petworld.dkZoopermarked.noPetworld.seZoopermarketti.fi