Toimitus kotiovellesi 3-4 arkipäivässä Pohjoismaiden suurimmasta eläinkaupasta!

filter
Lintujen talviruokinta
Monet haluavat ruokkia pikkulintuja puutarhassaan ja Suomen talviolosuhteissa se on erittäin hyödyllistä. Pikkulintuja voi toki ruokkia koko vuoden ympäri, mutta varsinkin talvella luonnovaraiset linnut, jotka ovat jääneet Suomeen, elävät pääosin ihmisten ruokinnan varassa.  Luonnovaraisten lintujen ruokinnan aloittaminen syksyllä tarkoittaa sitä, että lintujen ruokkimista on jatkettava säännöllisesti läpi koko talven, sillä pikkulinnut tottuvat ruokapaikkoihin ja niillä saattaa olla vaikeuksia löytää uutta ruokapaikkaa, jos vanha ruokapaikka tyhjenee. Kesällä pikkulintujen houkutteleminen puutarhaan on hyödyllistä, sillä linnut syövät puutarhasta myös pieniä hyönteisiä ja tekevät puutarhan viihtyisäksi kauniilla laulullaan. Jotta tekisit puutarhastasi mahdollisimman houkuttelevan pikkulinnuille, tarvitset ainakin yhden mutta mielummin enemmän ruokintapaikkoja puutarhaasi, joissa tarjoat päivittäin jotain syötävää pikkulinnuille. Zoopermarketista löydät monia erilaisia lintulautoja ja ruokinta-automaatteja pikkulinnuille sekä lisäksi laajan valikoiman erilaisia linnunruokia kuten talipalloja, pähkinöitä ja siemensekoituksia aina edullisin hinnoin.  Me emme tingi laadusta vaan voit olla varma että meiltä saat laadukasta ravintoa ja tarvikkeita pihapiirisi pikkulinnuille.

Pikkulinnut puutarhassa
Pikkulinnut pysyvät mielellään samalla alueella ja asettuvatkin helposti puutarhaan, jossa niille on tarjolla hieman ekstraa. Keväällä linnut rakentavat pesänsä lähipensaisiin ja erityisen mielellään niille varattuihin pesäpönttöihin. Suurin lintujen houkutin on kuitenkin säännöllinen ruokinta. Voit laittaa puutarhaasi myös erilaisia marjapensaita ja hedelmäpuita, jolloin linnut pitävät puutarhaa hedelmällisenä alueena ja asettuvat mielellään sen läheisyyteen. Voit myös rajata pienen alueen puutarhastasi, jossa annat heinän kasvaa ja rikkaruohojen kukkia. Näin pikkulinnut saavat vaikutelman luonnollisesta ympäristöstä, jossa on hyvä elää. Onko tontillasi vanha puu, joka on jo ehkä kaatunut tai lahonnut? Se kannattaa säästää, sillä se tarjoaa linnuille laajan kattauksen hyönteisiä, joita linnut voivat syödä. Pieni lampi tai pikkulinnuille tarkoitettu kylpy on myös hyvä hankinta puutarhaan, sillä linnut tarvitsevat vettä juodakseen ja peseytyäkseen etenkin kuivina kesäkuukausina. Myös pakkasella pikkulintujen voi olla vaikeaa löytää juomavettä. Jos et halua muuttaa koko puutarhaasi pikkulintujen paratiisiksi, voit hankkia vain lintulaudan tai ruokinta-automaatin, jolla ruokit lintuja joko talven ajan tai mieluiten koko vuoden ympäri. Lintulauta on hyvä sijoittaa lähelle pensasaitaa, koristepensasta tai puuta, jotta linnut voivat nopeasti lentää turvaan, jos kissoja tai muita petoeläimiä tulee näkyville.  On myös tärkeää pitää lintulauta tai ruokintalaite puhtaana. Siksi suosittelemme, että jos kaikkea linnunruokaa ei ole viikon aikana syöty se vaihdetaan uuteen. On myös suositeltavaa siivota kaikki lintujen jätökset pois säännöllisesti varsinkin ennen uuden ruuan tarjoamista.  Linnut tottuvat nopeasti käymään samassa ravintolassa, pidä siis huolta, että jotain on pienille ystäville aina tarjolla. Ruokinnan yht’äkkisellä lopettamisella saattaa olla kohtalokkaita seurauksia pikkulinnuille. Zoopermarketti tarjoaa lintulaudat, ruokinta-automaatit ja syöttölaitteet, sekä talipallot, auringonkukansiemet, pähkinät ja muut pikkulinnuille sopivat ruuat. Ruokinta-automaatit voi helposti ripustaa ja ne on myös helppo pitää puhtaana. Tarjoamme ruokinta-automaatteja mm. merkeiltä Duvo, Coco-Bird ja Trixie. Löydät myös meiltä jalalliset lintulaudat. Löydät Zoopermarketista kaiken mitä tarvitset pikkulintujen ruokintaan ja hoitamiseen.

Pesäpöntöt pikkulinnuille
Linnunpöntöistä on monenlaista hyötyä pikkulinnuille. Keväällä ne voivat rakentaa pönttöihin pesän ja tehdä sinne poikasensa. Ihmisten laittamat pöntöt ovat todella hyödyksi linnuille, sillä sopivia koloja ei suomen metsistä välttämättä löydy tarpeeksi. Pakkasella linnunpönttö on hyvä suoja pikkulinnuille ja saattaa jopa pelastaa pikkulinnun hengen. Sellainen, joka on kätevä käsistään, voi rakentaa pöntön linnulle itse, mutta Zoopermarketti tarjoaa valmiita linnunpönttöjä niille, joilla ei ole aikaa askarrella, mutta halu toimia pikkulintujen parhaaksi.  Linnunpöntöissä on yleensä avattava katto, jotta linnunpöntön voi tarvittaessa siivota. Linnunpöntön voi ripustaa pihapiiriin koska tahansa, sillä linnut tarvitsevaa suojaisan paikan vuodenajasta riippumatta. Kun mietit pöntön sijaintia, kannattaa miettiä myös linnunpoikasten turvallisuutta. Linnunpönttöä ei siis kannata ripustaa siten, että poikaset joutuvat vaaraan kun lähtevät pesästä. Myöskään jatkuvaan auringonpaahteeseen pönttöä ei kannata sijoittaa. Sijoita pönttö myös siten, ettei esimerkiksi kissa pääse käsiksi pöntössä oleviin poikasiin. Puhdista pönttö vähintään kerran vuodessa ja mieluiten talvella.

Lintulauta vai ruokinta-automaatti?
Lintulaudat ovat usein sympaattisen näköisiä, mutta eivät välttämättä ole paras ratkaisu pikkulinnuille. Ne saattavat helposti ulostaa omaan ruokaansa jos lintulaudan taso on soveltuva ruuan päällä seisomiseen. Tämä taas lisää lintujen sairastumisen riskiä. Lisäksi myös oravat ja isot linnut pääsevät helpommin käsiksi ruokiin lintulaudalla. Ruokinta-automaatit ovat hyvä vaihtoehto hygieenisyyden kannalta. Siinä ruoka valuu alas suljetusta säiliöstä sitä mukaa kun linnut siemeniä syövät. Lisäksi on saatavilla ruoka-automaatteja, joihin voi lisätä talipalloja ja pähkinöitä. Ruokintapaikan tulisi olla kaukana rakennuken ikkunoista, ettei linnut lennä päin ikkunaa, kun näkevät siitä heijastuksen. Vähentääksesi lintujen kilpailua ruuasta, voit sijoittaa useampia ruokintapaikkoja pihapiiriin.

Pihapiirin yleisimmät linnut
Kun panostat ruokinnan monipuolisuuteen, voi pihapiirissäsi vierailla kymmeniä erilaisia pikkulintuja. Yleisimpiä lintulaudan vierailijoita ovat tiaiset, kuten talitiainen, hömötiainen ja sinitiainen. Talitiainen on 13-16 senttimetriä pitkä ja sillä on keltainen vatsa ja vihreä selkä, siniharmaat siivet ja pyrstä, sekä musta pää ja valkoiset posket. Hömötiainen on 12-13 senttimetriä pitkä. Sen päälaki ja leuka ovat mustat, selkä harmaa ja vatsa vaaleamman harmaa. Siivet ja pyrstö ovat tummat, joissa vaalea raita. Myös poskissa on vaalean sävyjä. Sinitiainen on 10-13 senttimetriä pitkä ja sen päälaki ja siivet ovat siniset, naama valkoinen, selkä vihertävä ja rinta keltainen. Tiaiset syövät mielellään talipalloja, maapähkinää sekä auringonkukansiemeniä.  Tiaiselle voi ripustaa pöntön vajaan kahden metrin korkeuteen puutarhaan tai läheiseen seka- tai lehtimetsään maanomistajan luvalla.  

Punatulkku on myös hyvin yleinen näky ruokintapaikalla. Se on noin 16 - 19 senttimetriä pitkä ja sillä on musta päälaki, siivet ja pyrstö. Koiraalla on kirkkaanpunainen rinnus, mutta naarailla ja nuorilla linnuilla on harmaanruskeat rintahöyhenet. Viherpeippo on 14-16 senttimetriä pitkä ja rinnasta kellanvihreä. Selkäpuolelta se on harmaanvihreä ja siivissä on keltainen kuvio. Koiras on naarasta huomattavasti kirkasvärisempi.  Viherpeippo tekee pesänsä kuuseen tai katajaan ja harvemmin lehtipuihin. Punatulkku ja viherpeippo pitävät eniten auringonkukansiemenistä ja murkatuista maapähkinöistä. Keltasirkku viihtyy avoimilla alueilla ja pellonreunoissa ja sen pesä on maassa mutta hyvin piilossa.   
Keltasirkku on 15-17 senttimetriä pitkä ja koiraalla on on kirkkaankeltainen pää ja vatsa ja ruskea raidallinen selkä. Naaras on väritykseltään ruskeampi ja sen vatsapuolikin on raidallinen. Ruokintapaikoilla keltasirkku pitää eniten kaurasta, mutta syö myös auringonkukansiemeniä ja hirssiä. 
Varpuset ja pikkuvarpuset ovat kaikkiruokaisia ruokintapaikkojen asiakkaita. Varpunen on 14-17 senttimetriä pitkä ja sillä on tuuhea höyhenpuku joka on usein takkuisen näköinen. Varpusen selkä on ruseka ja mustaviiruinen. Koirailla on harmaa päälaki ja ruskea naamio sekä valkoiset posket.  Naaraat ovat likaisemman ruskeanharmaita. Pikkuvarpuset ovat hieman varpusia sirompia ja niiden päälaki on pähkinänruskea ja niiden valkoisessa poskessa on musta täplä. Koiras ja naaras ovat saman näköisiä keskenään. Laita varpuselle pönttö noin 3 – 5 metrin korkeuteen pihaan tai läheiseen lehti- tai sekametsään. Varpuset tykkäävät myös asua orapihlaja-aidassa. 

Asiakaspalvelu:
Auki arkisin 11.00 – 15.00
Puhelin: 09-42452166
sähköposti: asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi

Käytämme Pensio Payment Gateway:tä korttimaksujen turvalliseen käsittelyyn. Voit olla varma, että tietojasi käsitellään luottamuksellisesti

PCI Compliance

Ei valittamista ja jatkoa seuraa,tilaan…
Ei valittamista ja jatkoa seuraa,tilaan pian uudelleen kiitos
30.03.2018 - Marja-Leena Hakkinen
Olen tyytyväinen nopeaan toimitukseen
Olen tyytyväinen nopeaan toimitukseen
24.05.2018 - Sami Wedman

E-merkki on takuu verkkokaupan turvallisuudesta. Meille Zoopermarketissa on tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi ostaessasi meiltä. Siksi noudatamme e-merkin vaatimuksia.

 Petworld.dkZoopermarked.noPetworld.seZoopermarketti.fi