Toimitus kotiovellesi 3-4 arkipäivässä Pohjoismaiden suurimmasta eläinkaupasta!

filter
Valo ja lämpö matelijoillesi
Zoopermarketista löydät monta erilaista vaihtoehtoa terraariosi lämmön- ja valonlähteeksi. Omistatko matelijoita, liskoja, käärmeitä tai kilpikonnia? Matelijat elävät auringoenergiasta, ja ne imevät energiaa ihonsa läpi. Keinotekoinen valo ei ole sama asia kuin oikea auringonvalo. Alla voit lukea hieman enemmän valojen eroista.

Lämpölamput terraarioeläimille
Useimmat terraariolemmikeistämme elävät luonnovaraisesti paljon lämpimämmässä ilmastossa, kuin mitä meillä täällä Scandinaviassa on. Kun olet päättänyt hankkia liskon, käärmeen tai kilpikonnan lemmikiksi, sinun ptiää olla tietoinen joistain tärkeistä seikoista, jota terraariolemmikin kasvatus vaatii. Tärkeintä on luoda Terraarioon lämmin ilmasto. Samanlainen, kuin lemmikkisi ympäristö olisi, jos se asuisi luonnonvaraisena. Zoopermarketin valikoimasta löydät monenlaisia lämpölamppuja eri valmistajilta, jotka auttavat luomaan lämpimän ilman terraarioon, missä lisko, käärme tai kilpikonna voi maata ja ottaa ”aurinkoa”.  Riippuu täysin terraariossa asuvasta eläimestä, millainen lämpötila sille sopii. Yleisellä tasolla terraariosta pitäisi löytyä kuuma osa ja viileä osa ja valon pitäisi noudattaa auringonkiertoa, eli yöllä valot ovat poissa päältä. Kun lämpölamppu kuumenee, on hyvä jos siinä on keraaminen kuori. Silloin mikään ei pääse lämpölampun kanssa kosketuksiin ja syty palamaan, sula tai saa aikaan myrkyllisiä kaasuja. Pidä myös huoli, ettei lisko pääse liian lähelle lamppua, sillä se voi vahingoittua. Kun sijoitat lämpölamppua terraarioon, pidä huoli, että sen ympärillä on runsaasti vapaata tilaa tulipalon välttämiseksi.

Heijastinkupulamput
Lamppu, jossa on sisäänrakennettu heijastin, tuplaa valon määrän. Sillä valo, joka normaalisti lähtisi lampusta yläsuuntaan, heijastetaan alaspäin lampun pohjalla olevien peilien avulla.

UVA- ja UVB liskolle, käärmeelle tai kilpikonnalle
Lämpölamppu antaa materiallesi lämpöä, jota se tarvitsee mm. ruuansulatuskanavan optimaaliseen toimintaan. Lämpölampun lisäksi päiväaktiivinen matelijasi tarvitsee auringon ultraviolettisäteitä eli UVA- ja UVB- säteitä. Valon aallonpituudella ei ole merkitystä matelijoille toisin kuin akvaariossa. On olemassa lukuisia lamppuvaihtoehtoja, jotka lähettävät UVA- ja UVB-säteitä. Zoopermarketista löydät lamppuja, jotka sopivat erityisesti tropiikin matelijoilla ja lamppuja jotka sopivat erityisesti kuivan aavikon matelijoille. Terraariossa tulee käyttää ainoastaan matelijoille ja kasveille tarkoitettua valoa, koska niiden tuottama säteilymäärä on eläimille sopivaa. Älä koskaan käytä terraariossa muunlaisia UV-lähteitä, sillä ne saattavat olla vahingollisia matelijallesi. Matelija saattaa saada yliannostuksen ultraviolettisäteilyä myös tehokkaammista terraariolampuista. Jos huomaat että matelijasi silmäluomet turpoavat ja se pitää silmiään suljettuna, se voi johtua liiasta ultraviolettisäteilystä. Yöaktiiviset matelijat ja sammakkoeläimet eivät tarvitse UV-valoa.  


Valoa ja lämpöä Exo Terralta
Kaikki valikoimastamme löytyvät matelijoiden loisteputket ja lämpölamput ovat Exo Terra merkkisiä. Exo Terra on yritys, joka on erikoistunut kehittämään valonlähteitä matelijoille. Exo Terraa on saatavilla kaikkialla euroopassa ja se on tunnettu harrastajapiireissä. Ostamalla Exo Terra tuotteita Zoopermarketista, voit olla varma, että saat korkealaatuisia tuotteita markkinoiden parhaalla hinnalla. On tärkeää, että matelijat pystyvät hyödyntämään kaikkia neljää silmiensä värireseptoria. Ihmisillä on vain kolme reseptoria silmissiä ja ne eivät näe UVA ja UVB valoa.

Oikea annos valoa ja lämpöä matelijalle?
Kaikki liskot, käärmeet ja kilpikonnat tarvitsevat lämpöä, sekä UVA- ja UVB-valoa. On kuitenkin aina hyvä pohtia, miten oma matelijasi eläisi luonnovaraisena. Jotkut matelijat ovat auringossa vain lyhyen aikaa aamulla, kun taas toiset tarvitsevat yhtämittaista aurinkoa jopa kaksitoista tuntia. Vaikka matelijallasi ei olisikaan suurta tarvetta UVA- ja UVB-valolle, kannattaa silti panostaa matelijoille suunnattuihin loisteputkiin, sillä matelijat saavat ultraviolettisäteistä energiaa ja niiden ruoka sulaa paremmin. Lisäksi niiden immuunijärjestelmä paranee.

Ajastin on hyvä apulainen
Matelijat, kuten liskot, käärmeet ja kilpikonnat tarvitsevat hoitoa myös silloin, kun olet koulussa, työssä tai lomamatkalla. Ajastimella voit asettaa terraarion kaikki valot menemään päälle ja pois päältä oikeina aikoina. Ellei ”aurinko” laske, ei matelija mene nukkumaan ja se tuntee olonsa epämukavaksi. Valon täytyy vaikuttaa siltä, kuin oikea aurinko nousisi ja laskisi joka päivä. Tässä ajastin on korvaamaton apu, myös silloin kun olet kotona.

Valaistus ja lämpö terraariossa
Zoopermarketista löydät monta erilaista tapaa valaista ja luoda lämpöä terraarioon. Matelijat ovat vaihtolämpöisiä, joten heille on tärkeää, että terraariossa on heille sopiva lämpötila. Matelijoiden terraarion tulisi muistuttaa mahdollisimman paljon ympäristöä, jossa se luonnostaan eläisi. Matelijat voivat jossain määrin säädellä lämpötilaansa itse, mutta jos niillä on kylmä, ne haluavat maata auringossa lämmittelemässä niin paljon kuin mahdollista. Saatuaan tarpeeksi lämpöä, ne etsivät itselleen viileämpiä paikkoja terraariosta. Voit nähdä joskus liskon hautautuneena maahan tai varpaillaan haukkomassa viileämpää ilmaa, jos terraariossa on liian kuuma. Sellaiset matelijat, jotka elävät tropiikissa tai subtrooppisessa ilmastossa, etsivät varjoisemman paikan keskipäivällä, välttääkseen pahimpaa lämpöä. Sellaiset matelijat jotka elävät viileämmässä ilmastossa taas paistattelevat päivää auringossa kerätäkseen lämpöä itseensä. Hyvä perussääntö on, että useimmat kesyt matelijat tarvitsevat valoa 12 tuntia päivässä. On kuitenkin hyvä muistaa, etteivät kaikki matelijat ole aktiivisia päivällä. Esimerkiksi monet gekot ovat aktiivisia öisin.  Voi olla hyvä idea käyttää punaista tai sinistä valoa muutaman tunnin päiväaikaan, jotta sinulla olisi parempi mahdollisuus nähdä ne. Luonnonvaloa tuottavat loisteputket eivät kuluta ihan niin paljon sähköä ja ovat edullisempia. Ne täytyy kuitenkin muistaa vaihtaa vähintään joka toinen vuosi.

Muista testata lämpölamppuja
Tarvitset terraarioosi lämpölampun matkimaan aurinkoista aluetta ulkona. Zoopermarketista löydät monia erilaisia lämpölamppuja. On tärkeää muistaa testata lämpötilaa lampun alla ainakin yhden päivän ajan ennen kuin päästät matelijat terraarioon. Lämpölampun alla saattaa helposti tulla liian kuuma eivätkä ne välttämättä itse huomaa ylikuumenemista. Etenkin silloin, jos ne ovat juuri tulleet kylmemmästä lämpötilasta lämpölampun alle. Ellei matelija huomaa, että lämpötila lämpölampun alla on liian kuuma, voivat seuraukset olla tuhoisia ja matelija saattaa saada palovammoja.

Terraariotuotteiden hintatakuu
Me haluamme Zoopermarketissa pitää hinnat edullisella tasolla. Siksi tarjoamme asiakkaillemme myös mahdollisuuden hintatakuuseen. Jos löydät saman tuotteen jostain toisesta suomalaisesta kaupasta halvemmalla, voit lähettää siitä ilmoituksen meille asiakaspalveluun ja me myymme tuotteen sinulle samalla hinnalla. Sinun täytyy tehdä hintavertailu enintään 14 päivää tuotteen ostosta. Hintatakuumme koskee kaikki suomalaisia eläintarvikkeita myyviä kauppoja. Niin verkkokauppoja kuin kivijalkaliikkeitäkin. Sinun tarvitsee lähettää meille kuva tai linkki tuotteen halvemmasta hinnasta ja oma ostotositteesi asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi Meiltä saat aina tuotteet Suomen halvimmalla hinnalla. 


Tuotteiden toimitus Zoopermarketista
Kun tilaat akvaariovalaisimet ja loisteputket Zoopermarketista, toimitamme ne kotiovellesi 2 - 5 arkipäivässä. Jos et ole kotona toimituksen saapuessa, voidaan paketti jättää ennalta sovittuun paikkaan. Meille on tärkeää, että toimitus sujuu hyvin ja siksi pakkaammekin tavaramme huolella, että ne selviäisivät ehjänä pitkän matkan luoksesi. Haluamme toimittaa kaikki tuotteet niin nopeasti kuin mahdollista. 


Kysymykset ja neuvot
Jos tarvitset neuvoja akvaarion valaistukseen liittyvissä kysymyksissä, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi. Meidän henkilökunnastamme löytyy kokeneita terraarioharrastajia, joita voimme konsultoida kiperissä kysymyksissä. Asiakaspalvelumme vastaa kaikkiin kyselyihin 24 tunnin kuluessa arkipäivinä. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme myös puhelimella soittamalla numeroon 09-31583273 arkisin klo 11 – 15. 

Asiakaspalvelu:
Auki arkisin 11.00 – 15.00
Puhelin: 09-42452166
sähköposti: asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi

Käytämme Pensio Payment Gateway:tä korttimaksujen turvalliseen käsittelyyn. Voit olla varma, että tietojasi käsitellään luottamuksellisesti

PCI Compliance

Olen useasti tilannut ja olen todella…
Olen useasti tilannut ja olen todella tyytyväinen :)
29.03.2018 - Paavo
Edullinen hintataso ja tuotteilla oli…
Edullinen hintataso ja tuotteilla oli nopea toimitus. Erittäin tyytyväinen ja aivan varmasti tulen jatkossakin hankkimaan tarvittavat tuotteet zoopermarketista. Täysi kymppi
20.03.2018 - Piia k.

E-merkki on takuu verkkokaupan turvallisuudesta. Meille Zoopermarketissa on tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi ostaessasi meiltä. Siksi noudatamme e-merkin vaatimuksia.

 Petworld.dkZoopermarked.noPetworld.seZoopermarketti.fi