Toimitus kotiovellesi 3-4 arkipäivässä Pohjoismaiden suurimmasta eläinkaupasta!

Tietosuojakäytäntö

TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Tämä tietosuojakäytäntö kertoo, miten Net K/S ja PW Administration ApS (kollektiivisesti "Zoopermarketti", "me", "meidän") keräävät ja käsittelevät henkilötietojasi.

Rekisterinpitäjä ja henkilökohtaisten tietojen käsittelystä vastuussa oleva oikeushenkilö on:

PW Administration ApS
Beggedraget 3
8270 Højbjerg
DENMARK

CVR: 26441366

PW Administration ApS:ään saa yhteyden asiakaspalvelun kautta osoitteessa asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi tai puhelimitse 09-42452166 arkisin klo 11 - 15.

Tämä tietosuojakäytäntö koskee henkilötietoja, jotka välittyvät meille Zoopermarketista tekemäsi ostoksen yhteydessä, vastaamalla kyselylomakkeeseen tai verkkosivustollamme osoitteessa www.zoopermarketti.fi tekemäsi vierailun yhteydessä.

1. Tiedon keruu

1.1 Vierailu osoitteessa zoopermarketti.fi

1.1.1. Mitä tietoa keräämme, kun vierailet verkkosivuillamme?

Keräämme automaattisesti tietoa sinusta ja sinun vierailustasi verkkosivustollamme. Nämä tiedot sisältävät mm. tiedon siitä millaista selainta käytät, mitä hakutermejä käytät zoopermarketti.fi-sivustolla, IP-osoitteesi mukaanlukien verkkosijaintisi ja tietoja käytetyistä elektronisista laitteista. Tietosuojakäytännön lisäksi löydät zoopermarketti.fi sivustoa koskevan evästekäytännön täältä.

1.1.2. Mikä on vierailusi aikana kerättyjen henkilökohtaisten tietojesi käytön tarkoitus?

Kerätyn tiedon tarkoitus on auttaa meitä optimoimaan käyttäjäkokemustasi ja zoopermarketti.fi-sivuston toiminnallisuutta. Lisäksi tarkoituksena on käyttää kerättyä tietoa kohdennettuun mainontaan ja markkinointiin mukaan lukien sosiaalinen media kuten Facebook tai hakukoneet kuten Google. Tämä tietojesi käsittely on välttämätöntä, jotta voimme parhaiten kehittää ja optimoida sivustoamme ja näyttää sinulle relevantteja tuotteita ja tarjouksia. 

1.1.3. Oikeusperusta

Oikeudellinen peruste tietojen käyttöön löytyy EU:n teitosuojadirektiivin kuudennen artiklan ensimmäisestä kohdasta pykälästä f. (EU/2016/679)

1.2. Ostoksesi verkkokaupastamme ja kommunikointi kanssamme

1.2.1 Mitä tietoa keräämme, kun teet ostoksia verkkosivuillamme tai kommunikoit kanssamme?

Kun teet ostoksia verkkosivustollamme zoopermarketti.fi tai kommunikoit kanssamme, keräämme sinulta meille antamasi tiedot. Tämä voi olla esim. nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, maksutapa, tiedot ostetuista ja palautetuista tuotteista, toimituspyynnöt ja tiedot IP-osoitteesta, josta tilaus on tehty. 

1.2.2. Mikä on henkilökohtaisten tietojen keräämisen tarkoitus tilauksen ja kommunikoinnin yhteydessä?

Tietojen keräämisen ja käsittelyn tarkoitus on, että haluamme noudattaa kanssasi tehtyä sopimusta ja toimittaa sinulle tilaamasi tuotteet mahdollisimman sujuvasti. Lisäksi tiedonkeruun tarkoitus on taata oikeutesi tuotteiden palauttamiseen ja reklamointiin. Samalla meillä on mahdollisuus tarpeen vaatiessa olla sinuun yhteydessä tilaukseesi liityvissä asioissa. Lisäksi säilytämme tietoja erilaisten lakisääteisten vaatimusten mukaisesti (esim. kirjanpito). Keräämme IP-osoitteet tilauksistamme verkkosivustollamme, jotta voimme ennaltaehkäistä mahdollisia petosyrityksiä. 

1.2.3. Oikeusperusta

Oikeudellinen peruste tietojen käyttöön löytyy EU:n teitosuojadirektiivin kuudennen artiklan ensimmäisestä kohdasta pykälät b, c ja f. (EU/2016/679)

1.3. Uutiskirje

1.3.1. Mitä tietoja keräämme uutiskirjeiden osalta?

Mikäli olet tilannut uutiskirjeen meiltä, keräämme me nimesi, sähköpostiosoitteesi ja mahdollisesti matkapuhelinnumerosi. 

1.3.2. Mihin tarkoitukseen keräämme tietoja uutiskirjeiden osalta?

Tarkoitus on pystyä lähettämään sinulle ajankohtaista tietoa ja tarjouksia uutiskirjeiden välityksellä. 

1.3.3. Oikeusperusta

Oikeudellinen peruste tietojen käyttöön löytyy EU:n teitosuojadirektiivin kuudennen artiklan ensimmäisestä kohdasta pykälästä f. (EU/2016/679)

1.4. Rekisteröityminen ja kirjautuminen Club Zoopermarketin jäsenenä

Jos olet Zoopermarketin klubijäsen ja teet ostoksia tai käytät sivustoamme kirjautuneena sisälle verkkosivustollemme, keräämme me tietoa Club Zoopermarketin ehtojen mukaisesti. Club Zoopermarketin sopimusehdot mukailevat tietosuojakäytäntöä ja mahdollisissa ristiriitatilanteissa Club Zoopermarketin säännöt ovat vallitsevassa asemassa tietosuojakäytännön suhteen. 

2. Henkilötietojen saajat

2.1 Tietojen lähettäminen osana toimitusprosessia

Annamme tietoja nimestä, osoitteesta, sähköpostiosoitteesta, puhelinnumerosta, tilausnumerosta ja mahdollisista toimitusta koskevista erityispyynnöistä eteenpäin kuljetusfirmalle, joka vastaa tilattujen tuotteiden toimittamisesta sinulle.
Mikäli olet tilannut tuotteita, joita ei varastoida omassa varastossamme, voimme toimittaa samat henkilötiedot myös tavaran valmistajalle/tukkumyyjälle, joka on vastuussa toimituksesta.

2.2. Tietojen luovuttaminen Petworld-konsernin muille yrityksille

Tietosi jaetaan yritykselle Net K/S, joka on vastuussa kaikista Petworld-konsernin verkkokaupoista ja kotisivuista. Petworld-konserniin kuuluvat muut yritykset saattavat saada henkilötietosi, mikäli se on tarpeellista tilauksen loppuunsaattamiseksi.

2.3. Tietojen luovuttaminen ulkopuolisille yhteistyökumppaneille

Voimme antaa tietosi ulkopuolisille yhteistyökumppaneille, jotka käsittelevät tietoja puolestamme. Nämä ulkopuoliset tahot voivat olla esimerkikisi verkkosivustomme ja järjestelmiemme teknisestä toimivuudesta ja kehityksestä vastaavia yrityksiä tai uutiskirjeiden lähetyksestä, kohdemarkkinoinnista ja palautekyselyistä vastaavia yrityksiä. Nämä ulkopuoliset yhteistyökumppanit ovat tietojenkäsittelyyn erikoistuneita yrityksiä, jotka noudattavat antamiamme ohjeita käsitellessään tietoa, josta me olemme vastuussa. Tiedonkäsittelijä ei saa käyttää kerättyä tietoa mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin siihen, mikä on kahdenvälisessä sopimuksessamme määritelty. Tietojenkäsittelijä on myös luonnollisesti salassapitovelvollinen saamiensa tietojen osalta. Kaikki ulkopuoliset tahot, joille luovutamme tietoa, ovat allekirjoittaneet yksityiskohtaisen sopimuksen tietojen käsittelystä. 

2.4. Tietojen luovuttaminen EU-/ETA-alueen ulkopuolella toimiville tahoille

Kaksi tietojamme käsittelevää toimijaa ovat sijoittuneet yhdysvaltoihin. Nämä toimijat ovat Google Analytics eli Google LLC. ja Facebook Inc. Molemmat toimijat pohjaavat toimintansa tietosuojasertifikaattiin, joka on EU:n ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield -sopimuksen mukainen. Tämä takaa, että tiedonsiirto yhdysvaltoihin on turvattua. Jos haluamme käyttää muita tahoja EU-/ETA-alueen ulkopuolelta, varmistamme aina, että tiedonsiirto tapahtuu näiden tietosuojamääritysten mukaisesti.

Kopio Google LLC:n sertifikaatista löytyy täältä: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI

Kopio Facebook Inc:n sertifikaatista löytyy täältä: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active

3. Sinun oikeutesi

3.1. Oikeus tietoihin

Sinulla on oikeus vaatia meitä luovuttamaan sinusta kerätyt tiedot. Tämä sisältää tiedot, joita olemme rekisteröineet sinusta, rekisteröityjen tietojen käyttötarkoituksen, rekisteröidyn tiedon luokitelun, kuka tietoa hyödyntää ja mistä saamamme tiedot ovat peräisin.

Sinulla on oikeus saada kopio henkilötiedoista, joita olemme rekisteröineet sinusta. Jos haluat kopion henkilötiedoista, voit lähettää kirjallisen pyynnön osoitteeseen asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi. Sinun tulee osoittaa, että olet se henkilö, jonka tietoja olet pyytämässä.

3.2. Oikeus oikaisuun

Sinulla on oikeus korjata keräämäämme virheellistä tietoa sinusta. Jos huomaat, että sinusta keräämissämme tiedoissa on virheitä, voit ottaa meihin yhteyttä kirjallisesti, jotta tiedot saadaan korjattua. Sinun tulee osoittaa, että olet se henkilö, jonka tietoja haluat korjata. 

3.3. Oikeus tietojen poistamiseen

Joissakin tapauksissa sinulla on oikeus poistaa kaikki tai osan henkilökohtaisista tiedoista, joita olemme keränneet sinusta. Mikäli peruutat suostumuksesi tietojesi keräykseen, eikä meillä ole muuta oikeusperustaa tietojesi säilyttämiseksi, voimme poistaa tietosi. Emme voi poista niitä tietoja, jotka tarvitsemme, että voimme noudattaa muita lakisääteisiä vaatimuksia ja velvoitteita. Voit lähettää tietojen poistopyynnön meille kirjallisena. Sinun tulee osoittaa, että olet se henkilö, jonka tietoja haluat poistaa. 

3.4. Oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä ja säilytystä

Joissakin tapauksissa sinulla on oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä siten, että vain tallennamme tiedot, mutta emme käytä niitä. Jos esimerkiksi uskot, että tiedot joita käsittelemme sinusta ovat virheellisiä. 

3.5. Oikeus tietojen siirrettävyyteen

Sinulla voi tietyssä tapauksessa olla oikeus saada henkilökohtaisia tietoja, jotka olet itse antanut meille. Tieto on toimitettava sinulle tallennettuna järjestelmällisesti, yleisesti käytetyssä koneluettavassa muodossa, jotta voit siirtää tiedon toiselle tietojenkäsittelyvastaavalle. 

3.6. Oikeus tietojen käsittelyn vastustamiseen

Sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointiin mukaanlukien suoramarkkinointitarkoituksiin tehty profilointi, jota tehdään meidän kiinnostuksemme perusteella ks. kohta 1.1. ja 1.2. Mikäli et halua meidän käyttävän henkilötietojasi suoramarkkinointiin ja/tai profilointiin, poista evästeet selaimestasi. 

3.7. Oikeus peruuttaa suostumus

Sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi, jonka olet antanut meille henkilötietojen keräystä ja käsittelyä koskien. Sama koskee myös suostumusta, jonka olet antanut uutiskirjeiden lähettämiseen. 

3.7. Oikeus valitukseen

Voit aina tehdä valituksen tietosuojaviranomaisille, mikäli katsot että siihen on tarvetta.

Voit käyttää oikeuksiasi saada tietoa, ottammalla yhteyttä rekisterinpitäjään osoitteeseen asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi tai puhelimitse numeroon 09-42452166 arkisin klo. 11-15

4. Henkilötietojen poistaminen

4.1. Zoopermarketti.fi-sivuston käytön yhteydessä kerätyt tiedot (kts. 1.1.)

Tiedot, jotka on kerätty kohdan 1.1. mukaisesti, poistetaan Zoopermarketin evästeiden käytöstä kertovien ohjeiden mukaisesti. Zoopermarketin jakamat evästeet poistetaan viimeistään vuoden kuluttua viimeisestä vierailustasi sivustolla. Kolmansien osapuolten evästeillä on eripituisia eräpäiviä. 

4.2. Oston yhteydessä kerätyt tiedot (kts. 1.2.)

Tiedot, jotka on on kerätty oston yhteydessä kohdan 1.2. mukaisesti poistetaan periaatteessa hieman yli kahden vuoden kuluttua ostoksestasi, koska oikeus reklamointiin päättyy silloin. Pidätämme kuitenkin oikeuden tallentaa tiedot pidemmäksi ajaksi, mikäli meillä on oikeutettu peruste tiedon tallentamiselle. Tämä voi olla esimerkiksi tarpeellista, mikäli tarvitsemme informaatiota meneillään olevaan reklamaatiotapaukseen. 

4.3. Uutiskirjeiden lähetyksen yhteydessä kerätyt tiedot (kts. 1.3.)

Uutiskirjeiden tilaamisen yhteydessä kohdan 1.3. mukaisesti kerätyt tiedot poistetaan kun suostumus uutiskirjeen lähettämiseen peruutetaan, ellei meillä ole muuta perustetta tietojen säilyttämiseen. 

5. Turvallisuus

5.1. Tekniset toimenpiteet

Olemme toteuttaneet asianmukaiset tekniset ja organisatoriset takeet henkilötietojen käsittelyyn, muuuttamiseen, hävittämiseen ja mahdollisten väärinkäytöksien estämiseksi. 

5.2. Työntekijän pääsy tietoihisi  

Vain työntekijöillä, joilla on todellinen tarve nähdä henkilötietosi työnsä puolesta, on sallittu pääsy tietoihin. 

6. Muutokset tietosuojakäytäntöön

6.1. Oikeus muuttaa tietosuojaselostetta

Mikäli muutamme tietosuojakäytäntöämme, ilmoitamme siitä sinulle vieraillessasi verkkosivustollamme zoopermarketti.fi seuraavan kerran.

 

Päivitetty 24.5.2018