Toimitus kotiovellesi 3-4 arkipäivässä Pohjoismaiden suurimmasta eläinkaupasta!

filter
Ulkoiset akvaariopumput ja suodattimet laajasta valikoimastamme
Saadaksesi hyvin toimivan akvaarion pitkäksi aikaa, tarvitset suodattimen, joka on toiminnassa koko ajan. Suodatin poistaa vedestä epäpuhtauksia ja pitää veden kirkkaana ja puhtaana. Samaan aikaan vahingoittavat kalojen jätteet hajoavat suodattimessa toimivien bakteerejen toimesta. Akvaariopumpun suodatinmateriaali sisältää kaikki hyvät bakteerit, jotka auttavat pitämään akvaariokalojen elinympäristön terveellisenä ja puhtaana. Siksi on tärkeää, että valitset akvaariopumppusi tarkoin. Hyvin toimiva akvaariopumpun ja suodattimen systeemi on toimivan akvaarion tae.


Ulkosuodattimen edut ja haitat
Ulkoiset akvaariopumput/ -suodattimet sijaitsevat, kuten nimikin sanoo, akvaarion ulkopuolella. Vesi kulkeutuu akvaarion ja suodattimen välillä letkuja pitkin. Ulkoisen pumpun monet suodattimet ovat usein asetettu ämpärin kaltaiseen säiliöön, joka sijaitsee akvaarion ulkopuolella. Vesi pumpataan letkuja pitkin suodatinkerrosten läpi ja takaisin akvaarioon.

Ulkoisen suodattimen edut:
- Pumppua voidaan käyttää useissa akvaarioissa kerralla
- Pumppu on helppo pitää puhtaana
- Pumppu on sijoitettu akvaarion ulkopuolelle, eikä vie akvaariossa tilaa tai rumenna akvaarion maisemaa
- Pumppua ei tarvitse puhdistaa niin usein

Ulkoisen suodattimen haitat:
- On vaarana, että akvaarion ja suodattimen väliset letkut vuotavat vettä lattialle
- Jos pumppu on jaettu usealle akvaariolle, leviävät sairaudet yhdestä akvaariosta myös muihin akvaarioihin
- Ulkoiset letkut saattavat pilata akvaarion ulkonäon ja isokokoinen suodatinyksikkö voi olla vaikeaa sijoittaa huomaamattomasti
- Ulkoiset pumppu- /suodatinsysteemit ovat yleensä kalliimpia kuin akvaarion sisäiset pumput ja suodattimet


Akvaariopumpun valinta
Kun päätät, että kotiisi tulee akvaario, yksi tärkeimmistä hankittavista tarvikkeista on akvaariopumppu ja suodatin. Onkin harkittava tarkoin, millainen pumppu- /suodatinsysteemi parhaiten sopii sinun akvaarioosi. Akvaariopumpun valintaan vaikuttavat akvaarion tyyppi ja koko, sekä kasvien ja kalojen määrät. Eri tyyppiset akvaariot tarvitsevat erilaista tehoa akvaarioilta. Hyvä nyrkkisääntö akvaariopumppua valittaessa on valita pumppu / suodatin, joka voi suodatta kolme kertaa akvaarion litramäärän. Esimerkiksi kirjoahvenakvaarioon täytyy kuitenkin hankkia tehokkaampi suodatin, sillä kirjoahvenet likaavat keskimääräistä enemmän. Jos mietit sisäisen ja ulkoisen pumppu- /suodatinsysteemin välillä, suosittelemme, että valitset ulkoisen pumpun isoihin akvaarioihin ja sisäisen pumpun pieniin akvaarioihin. Suuren ulkoisen akvaariosuodattimen etu on, että se pitää veden todella puhtaana ja sen saa suhteellisen helposti piiloon esimerkiksi akvaariopöydän sisälle. Ainoa näkyvä osa on tällöin imuputki. Ulkoinen akvaariopumppu /-suodatin koostuu yleensä ämpärin kaltaisesta astiasta, jossa suodatinmateriaali  ja pumppu sijaitsevat. Ulkoinen pumppu on yleensä riittävän suuri toimimaan sekä mekaanisena että biologisena suodattimena. Zoopermarketin valikoimasta löydät monia akvaariosuodattimia ja /-pumppuja alan johtavilta valmistajilta kuten Amtop, Eheim ja Fluval. Valikoimastamme löytyy akvaariopumppu ja suodatin kaiken kokoisiin akvaarioihin.  Löydät siis varmasti sopivan akvaariopumpun edullisesti myös sinun akvaarioosi.

Akvaarion perustaminen
Kun kotiisi tulee akvaario. Se on ensin hyvä puhdistaa perusteellisesti. Käytä puhdistamiseen kuitenkin vain pelkkää vettä suoraan hanasta. Siten voit puhdistaa myös akvaarion ikkunat. Jos et puhdista akvaariota ennen käyttöönottoa, vaarana on että akvaarioon on jäänyt valmistuksesta kemikaalijäämiä ja roskia, jotka voivat aiheuttaa akvaarioon epätasapainon. Ennen kuin täytät akvaarion vedellä on tärkeää, että akvaario on asetettu mahdollisimman tasaiselle pinnalle. Laita vielä akvaarion alle solumuovia tai styroksia varmistaaksesi, ettei akvaarion alla ole epätasaisuuksia, jotka voisivat aiheuttaa akvaarion rikkoontumisen. Tarkista myös että akvaarion paino jakautuu tasaisesti koko akvaarion pohjan alueelle. Isoille akvaarioille suosittelemme hankkimaan akvaarioon sopivan akvaariokaapin. Kun akvaario on oikealla paikallaan, akvaariopumppu asennetaan paikoilleen. Suosittelemme tutustumaan pumpun mukana tulevaan käyttöohjeeseen, varmistaaksesi että pumppu on koottu oikein, ennen akvaarion käynnistämistä. Ulkoisen akvaariopumpun asentamisessa sinun ei tarvitse asentaa akvaarion sisälle muuta kuin imuputket. Putket on suhteellisen helppoa piilottaa akvaarioon. Voit käyttää piilottamiseen apuna esimerkiksi akvaariokoristeita ja kasveja. Muut pumpun osat asetetaan akvaarion ulkopuolelle esimerkiksi akvaariokaapin sisälle. Kun täytät akvaarion vedellä, käytä kylmää vesijohtovettä. Ennen veden laittamista, kannattaa kuitenkin täyttää akvaarion pohja hiekalla tai soralla ja akvaariokoristeilla. Valitse sopiva hiekka tai sora akvaarioosi ja kaada sitä akvaarion pohjalle. Pohjakerroksen tulisi olla noin 5 cm paksu, mutta pohjakerroksen kokoon vaikuttaa paljon se millaisia kaloja ja kasveja aiot akvaariossasi pitää. Valuta vesi akvaariossa sijaitsevan kiven tai koristeen päälle, ettei akvaariohikka pääse sekoittumaan veden mukana liikaa. Kun akvaario on täynnä vettä, voit asettaa akvaariolämmittimen akvaarion seinään ja lämmittää veden haluttuun lämpötilaan.  Käynnistä myös pumppu.

Anna veden seistä 14 vuorokautta
Odota sitten neljätoista vuorokautta ennen kuin laitat kaloja akvaarioosi. Odottamista suositellaan, jotta akvaariovesi ja ympäristö tasapainottuu ja ”hyvät” bakteerit ovat asettuneet akvaarioosi. Nämä bakteerit kehittyvät vain, jos akvaarion annetaan seisoa ilman kaloja. Voit myös ostaa erilaisia akvaarion tasapainoa nopeuttavia hoitoaineita Zoopermarketista. Tunnetko jonkun toisen akvaarioharrastajan, joka olisi valmis antamaan sinulle hieman heidän akvaariovedestään. Etuna on, että saat nopeammin terveen akvaarioympäristön, kun voit käyttää jo valmiiksi oikeanlaisia bakteereja sisältävää vettä. Tällaisessa tapauksessa voit lisätä kalat akvaarioosi jo viiden päivän kuluttua perustamisesta. Kun laitat kaloja akvaarioon suosittelemme, ettet osta liikaa akvaariokaloja kerrallaan. Aloita hitaasti ja laita akvaarioon lisää kaloja myöhemmin, kun akvaario toimii jo optimaalisesti. Tungos akvaariossa saattaa aiheuttaa kaloille stressiä ja se saattaa aiheuttaa sientä, valkoisia täpliä tai kuolemantapauksia akvaariossasi. Hyvä nyrkkisääntö on 1 cm kalaa kohden on 1 litra vettä.  Muista kuitenkin, että kalat kasvavat ajan myötä, joten kalojen valinnassa kannattaa käyttää tarkkaa harkintaa.   


Akvaariotuotteiden hintatakuu
Me haluamme Zoopermarketissa pitää hinnat edullisella tasolla. Siksi tarjoamme asiakkaillemme myös mahdollisuuden hintatakuuseen. Jos löydät saman tuotteen jostain toisesta suomalaisesta kaupasta halvemmalla, voit lähettää siitä ilmoituksen meille asiakaspalveluun ja me myymme tuotteen sinulle samalla hinnalla. Sinun täytyy tehdä hintavertailu enintään 14 päivää tuotteen ostosta. Hintatakuumme koskee kaikki suomalaisia eläintarvikkeita myyviä kauppoja. Niin verkkokauppoja kuin kivijalkaliikkeitäkin. Sinun tarvitsee lähettää meille kuva tai linkki tuotteen halvemmasta hinnasta ja oma ostotositteesi asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi Meiltä saat aina tuotteet Suomen halvimmalla hinnalla. 

Club Zoopermarketissa bonusta kaikista ostoksistasi
Zoopermarketti haluaa palkita uskollisia asiakkaita. Liittymällä Club Zoopermarketin jäseneksi, saat 4% bonusta kaikista ostoksistasi. Voit käyttää keräämäsi bonukset verkkokaupassamme kahdesti vuodessa. Mitä enemmän ostat, sitä parempi on bonuskuponki jonka lähetämme sinulle tammikuun ja heinäkuun alussa. Keskitä siis akvaariotarvikeostoksesi Zoopermarkettiin ja aloita bonuksen kerääminen. Lisäksi Zoopermarketti tarjoaa jäsenilleen muitakin etuja ja alennuksia. 

Tuotteiden toimitus Zoopermarketista
Kun tilaat pumput ja suodattimet Zoopermarketista, toimitamme ne kotiovellesi 2 - 5 arkipäivässä. Jos et ole kotona toimituksen saapuessa, voidaan paketti jättää ennalta sovittuun paikkaan. Meille on tärkeää, että toimitus sujuu hyvin ja siksi pakkaammekin tavaramme huolella, että ne selviäisivät ehjänä pitkän matkan luoksesi. Haluamme toimittaa kaikki tuotteet niin nopeasti kuin mahdollista. 

Kysymykset ja neuvot
Jos tarvitset neuvoja akvaarion pumppuihin ja suodattimiin liittyvissä kysymyksissä, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi Meidän henkilökunnastamme löytyy monia kokeneita akvaarioharrastajia, joita voimme konsultoida kiperissä kysymyksissä. Asiakaspalvelumme vastaa kaikkiin kyselyihin 24 tunnin kuluessa arkipäivinä. 
 

Asiakaspalvelu:
Auki arkisin 11.00 – 15.00
Puhelin: 09-42452166
sähköposti: asiakaspalvelu@zoopermarketti.fi

Käytämme Pensio Payment Gateway:tä korttimaksujen turvalliseen käsittelyyn. Voit olla varma, että tietojasi käsitellään luottamuksellisesti

PCI Compliance

Sain mitä tilasin ja paketti tuli…
Sain mitä tilasin ja paketti tuli suhteellisen nopeaan.
18.04.2018 - Kissamummo
Koiran pyöräilykori
Tuote oli todella hyvä. Koria piti vain vähän muokata, tiibetinterrierimme ei ihan mahtunut suorassa sielä istumaan joten leikasimme korin päällyosasta osan pois. Tyytyväisenä istuu sielä.
21.05.2018 - Katariina

E-merkki on takuu verkkokaupan turvallisuudesta. Meille Zoopermarketissa on tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi ostaessasi meiltä. Siksi noudatamme e-merkin vaatimuksia.

 Petworld.dkZoopermarked.noPetworld.seZoopermarketti.fi